The Life of Pi - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      The Life of Pi

The Life of Pi

Cuaron je u finalnim pregovorima za režiju fantastičnog bestselera 'The Life of Pi' čiji su nositelji radnje tinejdžer i životinje. Željno se očekuje casting za tigra:)

m.n. 06.04.2005 0 komentara

The Life of Pi

Alfonso Cuaron, redatelj filmova 'Harry Potter: The Prisoner of Azkaban' i 'Y tu mama tambien' i dalje švrlja po različitim žanrovima. Najnovija je vjestica da će se najvjerojatnije primiti adaptacije nagrađivanog romana Yanna Martela, 'The Life of Pi', čime bi zamjenio Nighta Shyamalana čije je ime bilo već nekoliko godina vezano uz ovaj projekt. Scenarij potpisuje Dean Georgaris ('Mandžurijski kandidat'), dok iza svega stoji Fox Studios.

Glavni lik romana je šesnaestogodišnji Pi, sin čuvara zoološkog vrta koji je odrastao u Indiji. Obitelj odluči preseliti u Kanadu, ukrca se na brod te doživi strašnu nesreću. Pi se nakon oluje budi u čamcu usred Pacifika, gdje umjesto članova svoje obitelji ugleda nešto drugačiju postavu – ranjenu zebru, hijenu s osipom, orangutana koji ima morsku bolest i bengalskog tigra koji se zove Richard Parker. Richard i on s vremenom ostaju sami na brodiću, te u borbi s glađu i neizvjesnošću plutaju čak 227 dana do meksičke obale.

Radnja je u najmanju ruku intrigantna, a najpozitivnija je stvar da film neće biti disneyevskog tipa (niti će biti happy enda, niti će životinje zaneseno pjevati s dječakom). Kada će sve krenuti u realizaciju još je upitno, jer se Cuaron trenutno zabavlja castingom za sf triler 'Children of Men'.

Komentari

Nema komentara.