Gong Li u zaletu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Gong Li u zaletu

Gong Li u zaletu

Nakon suradnje s Wong Kar Waiem te uloge u 'Sjećanjima jedne gejše', Gong Li se dohvatila provjerenih '80ih i starog dobrog Hannibala Lectera.

m.n. 30.03.2005 0 komentara

Gong Li u zaletu

O invaziji istočnjačke kinematografije zaista je deplasirano govoriti, posebno u ozračju dodjele nagrada u Hong Kongu i činjenici da lica ljepotica poput Zhang Ziyi svakodnevno iskrsavaju u medijima. Dio tog trenda je i na zapadu najpoznatija glumica Gong Li, čije nam je lice već odavno poznato iz filmova 'Raise the Red Lantern' i 'Farewell My Concubine', a i onih novijih tipa '2046' (naslovna) i 'Eros'. Iako joj svjetska karijera nikada nije upitna, ovih je dana, tik nakon završetka snimanja 'Memoirs of a Geisha' najavljeno da će se pojaviti u čak dvije hollywoodske uzdanice, u jednom remakeu i u jednom prequelu.

Prva je na redu ekranizacija kultne serije iz osamdesetih koju već odavno najavismo, 'Miami Vice', koja je u rukama Michaela Manna. Li će se ulozi kinesko-kubanske supruge najvećeg krimo-bosa i objekta žudnje detektiva Crocketta pridružiti Colinu Farrellu i Jamieu Foxxu, natapirati kosu, te obući malo roza, malo kožnu kombinaciju. Premijera filma najavljena je za srpanj slijedeće godine, tako da se još ne zna kada ekipa kreće u produkciju.

Nakon flertanja s osamdesetima, Gong Li čeka još jedan uradak koji se naslanja na staru slavu – četvrti nastavak blockbuster trilera 'Kad jaganjci utihnu'. Iako se detalji nastavka još uvijek ne znaju, već se ranije šuškalo da bi se mogao baviti djetinjstvom i mladošću krvožednog Hannibala Lectera.

Iza strelovitog uspona ljepuškaste kineske glumice definitivno stoje mudri marketinški potezi, posebno njezin prijelaz u američku celebrity agenciju ICM koja okuplja teškaše tipa Mela Gibsona i Jody Foster. Dobro joj bilo!
Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.