Malo hvalimo Charliea Kaufmana. Opet. - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Malo hvalimo Charliea Kaufmana. Opet.

Malo hvalimo Charliea Kaufmana. Opet.

…jer zbog njega i mondeni Hollywood ima inovativno i svježe lice, dobre ideje i lude zaplete. Ovaj put se bavi scenarijem za predstavu, prenosi Empire Online.

m.n. 23.02.2005 0 komentara

Malo hvalimo Charliea Kaufmana. Opet.

Neopterećen vremenom koje koristi samo za upražnjavanje svoje imaginacije, Charlie Kaufman se nije zanio uspjehom i pohvalama koje je zaradio 'Vječni sjaj nepobjedivog uma' niti pak negdje u toplini svog doma broji utržak. Kada su ga na dodjeli BAFTA nagrada upitali na čemu radi trenutno, svim je znatiželjnicima otkrio da, naravno, piše scenarij, samo ne za film, nego za kazališnu dramu 'Theatre For The New Ear'.

Navedena će predstava ustvari biti spoj glazbe i dijaloga u formi koja nalikuje koncertu ili radio drami, a bit će izvedena u Royal Festival Hallu u Londonu u sklopu dvovečernjeg performancea. Za prvu će se večer pobrinuti Kaufman (njegov je dio naslovljen 'Hope Leaves The Theater'), dok su za drugu zadužena braća Cohen (pod imenom 'Sawbones'). Osim blistavih scenarija, za cijelu je priču vrlo važna glazbena potka za koju se pobrinuo već dobro poznati Carter Burwell koji često surađuje s Cohenima.

Što se glumačke postave tiče, i ona je famozna baš kao i pisani predlošci – Kaufman je novinarima Empirea otkrio da će se u ovom kazališnom eksperimentu pojaviti Meryl Streep, Hope Davis, Peter Dinklage, Steve Buscemi, Philip Seymor Hoffman i Brooke Smith. Dok nam vodica neumitno ide na usta, a suza neumorno oko rosi, moramo se suzdržati od proklinjanja činjenice da živimo na ovim (učmalim?) prostorima. Ponekad bi bilo bolje u Londonu :)
Komentari

Nema komentara.