Aleksandar Veliki: po drugi put! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Aleksandar Veliki: po drugi put!

Aleksandar Veliki: po drugi put!

Nema gore stvari nego kad te neko iznervira svojom aljkavošću! U takvom je slučaju najbolje podfrknuti rukave i prionuti na posao... kaže Dino De Laurenitis.

h.p. 22.02.2005 0 komentara

Aleksandar Veliki: po drugi put!

Talijanskim novinarima ispričao je De Laurentiis kako se odlučio na realizaciju projekta kojeg je najavio još 2003. 'Aleksandar Veliki' pod njegovom paskom stavljen je na čekanje  zbog uviđavnosti prema Oliveru Stoneu, no sada kad je ta nesretna priča završena kada je pokazala svoje lice prepuno mana, dobri stari Dino odlučio je sve ponovno pokrenuti.

Prije dvije godine, kad se s projektom započelo, bile su odabrane i lokacije. De Laurentiis i redatelj Baz Luhrman (Moulin Rouge) tada su se odlučili za Nedođiju nekog tamo poluzaboravljenog grada Broken Hilla u down under Australiji. Razlozi napuštanja već poslovičnog Maroka bili su sigurnosne prirode, no u međuvremenu to se promijenilo. Kao što smo već javljali u Maroku je otvoren novi, veliki i baš po De Laurentiisovoj želji sređen filmski studio pa bi na tom planu mogli očekivati promjene. Ono što se svakako neće mijenjati jesu glavni ljudi iza i ispred kamere.

Uz spomenutog redatelja Baza Luhrmana djelić, onaj najvažniji, ekipe činit će Nicole Kidman i (pazite sad ovo!) gospon Titanik Hughes glavom i dječačkom bradom Leonardo DiCaprio. Dino De Laurentiis je i skužio u čemu je bio problem Stoneovog 'Aleksandra'. Loš scenarij. E kad bi samo to bilo...

Uz Aleksandra, najvio je još jedan projekt. Naime, nije mu se svidio 'Kralj Artur'. Pogađate, špranca je jednaka kao i kod 'Aleksandra'. Uz zaključak da '... je dobar epski film teško snimiti' (Corriere della Sera) podijelio je s nama kako je i 'Artur' prepun mana. Nova verzija još nema naslov, niti cast ili redatelja no zna se kako će biti snimljena po romanu Valeria Massima Manfredija 'The Last Legion'. Dino se stvarno naljutio. Ako ga tko podsjeti na 'Troju' mogle bi pristići i nove vijesti..

Komentari

Nema komentara.