Pogled s mosta, Arthur Miller - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Pogled s mosta, Arthur Miller

Pogled s mosta, Arthur Miller

Snimat će se adaptacija Millerove drame. Prognoze su jako dobre – u ekipi su okretni i promoćurni LaPaglia, fenomenalna McDormandova i slatkica Johansson.

m.n. 16.02.2005 0 komentara

Pogled s mosta, Arthur Miller

Arthur Miller nije trebao dugo čekati na svoj posthumni tribute. Ne kažemo da ga nisu adekvatno tretirali tijekom života (iako su ga dobrano zagnjavili optužbama da je komunist), no čini se da su planovi za ekranizaciju njegove drame 'A View From the Bridge' više od puke slučajnosti.

Variety ipak otkriva da je sam Miller, koji je umro prošli tjedan, projektu dao zeleno svjetlo, a da je za sve zaslužan australski glumac Anthony LaPaglia. LaPaglia se, naime, kazališnom svijetu i Milleru umilio broadwayskom adaptacijom gorespomenute drame za koju je osvojio prestižnu nagradu Tony, a koliko mu je ova drama bitna pokazuje i činjenica da je sam doveo scenarista Andrewa Bovella.

Režije će se primiti Barry Levinson, dok nam već u startu barem prosjek garantiraju imena poput Scarlett Johansson i Frances McDormand. Legenda kaže da je Miller ideju za priču dobio u Brooklynu gdje je nekad živio (dramu je napisao davne 1955.); glavni je lik obični radnik Eddie, koji je podsvjesno zaljubljen u svoju malodobnu nećakinju Catherine koja od majčine smrti živi s njim i njegovom ženom Beatrice. Situacija se zahuktava kada se k Eddieu doseljavaju dva ženina rođaka iz Italije, pa jedan zaprosi Catherininu ruku.

Eddiea će, kao i u broadwayskoj postavi, glumiti LaPaglia, dok će mu McDormandova biti žena, a Johanssonova nećakinja. Kazališni su kritičari zbog Millerovog naglaska na Eddievoj destrukciji i poricanju ovu dramu često uspoređivali s klasičnim grčkim tragedijama, a zanimljivo je da je još 1961. prvu filmsku adaptaciju (na francuskom) prema ovom predlošku snimio Sidney Lumet.

Komentari

Nema komentara.