Charlize Theron predvodi družinu rudara(rki) - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Charlize Theron predvodi družinu rudara(rki)

Charlize Theron predvodi družinu rudara(rki)

Cast je predobar i užasno nabrijan, priča je angažirana i politički korektna, a produkcija počinje sredinom veljače.

m.n. 02.02.2005 0 komentara

Charlize Theron predvodi družinu rudara(rki)

Kao pravi zagovornici ljudskih prava i političke korektnosti, o novom smo vas projektu redateljice Niki Caro izvijestili već pred godinu dana. Naravno, razlog tome bila je vrlo intrigantna tematika, kao i teška kategorija u koju se može svrstati tada poznati cast. Naime, od najranijih dana su na za sada još nenaslovljenom projektu radile dvije žene koje su se apsolutno dokazale kao glumice – Oscarovke Frances McDormand, Charlize Theron te Sissy Spacek, a sad su im se još pridružili teškaši poput Seana Beana, Woodya Harrelsona, Richarda Jenkinsa i Michelle Monaghan.

Da bismo vas malo refreshali, krenut ćemo od radnje. Priča je istinita, a u fokusu je prvo veliko i uspješno suđenje za seksualno zlostavljanje u SAD-u, o kojem je teta Lori Jenson napisala knjigu. Naime, ista se 1975. zaposlila u rudniku željeza u Minessoti, gdje su nju i njezine kolegice drugi muški suradnici maltretirali i ismijavali. 1984. godine, nakon brojnih trauma, Jensonova je uložila tužbu i pobijedila!

Theronova će uprizoriti single mamu koja potiče svoje suradnice da se pobune protiv ponižavajućeg tretmana i dignu hajku na lokalnu rudarsku kompaniju, McDormandova će glumiti njezinu najbližu prijateljicu Glory dok će Bean biti Kyle, njezin dečko. Woody će nam se ovaj put predstaviti kao ozbiljan i uporan odvjetnik, dok će Monaghanova glumiti još jednu od radnica u rudniku.

Niki Caro se već u filmu 'Whale Rider' nametnula kao redateljica koja propituje konflikte koji nastaju nakon promjena u tradicionalnim društvima, a inspiraciju za ovaj novi projekt crpila je izravno iz knjige 'Class Action: The Story of Lois Jenson' koju će adaptirati Michael Seizman. Izuzetno jakom castu priličio je i dvostruki Oscarovac Chris Menges koji će se pobrinuti za fotografiju koja oduzima dah. Produkcija počinje sredinom veljače u New Mexicu i Minesoti, a već je dogovoreno da će svjetsku distribuciju pokriti Warner Bros. Imamo li novog kandidata za Oscara?
Komentari

Nema komentara.