2046 pri kraju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      2046 pri kraju

2046 pri kraju

Hongkoški redatelj Kar-Wai Wong za nekoliko dana trebao bi završiti snimanje svog novog filma '2046' koje je započeo prije 4 godine.

20.11.2003 0 komentara

Slijedeæeg tjedna trebalo bi se u Shangaiu okonèati èetverogodi¹nje snimanje filma ''2046'' redatelja Wong Kar-Waia. Film je sniman na lokacijama u Kini, Tajlandu i Hong Kongu, a kru¾i ¹ala da 2046 ne stoji samo kao naziv filma, veæ i kao godina njegovog izlaska.

Jedan od kljuènih pokazatelja da se projekt pribli¾io svom kraju do¹ao je od samog redatelja koji je otkrio detalje o filmskoj radnji, a poznat je po opsesivnom èuvanju prièe u tajnosti sve dok snimanje nije zavr¹eno i tome da uvijek radi bez dovr¹enog scenarija.

2046.smith.jpg test

Wong Kar-Wai otkrio je novinarima da je film nastavak njegovog posljednjeg filma, internacionalnog hita, ''In the Mood for Love'' (2000) tj da je 2046 ne¹to kao ''film u filmu''. Glumaèka postava je impresivna, od pop dive Faye Yong, Crouncing Tiger Chang Chena i japanskog glumca Kimure Takuya.

Glavna ideja filma je ''ni¹ta ne traje zauvijek'', pa èak niti trajno dana obeæanja. Neka obeæanja mijenjaju se vremenom. Prièa je podijeljena u dva dijela, jedan se de¹ava u pro¹losti, a drugi u buduænosti.''

204603.done.jpg

Pisac znanstveno fantastiènih romana (Leng Chiu-Wai) susreæe prostitutku (Maggie Cheung) u hotelu u kojem stanuje (2046 broj je njegove sobe) i poèinje joj prièati prièice iz svog ljubavnog ¾ivota, svaki put o nekoj drugoj kratkotrajnoj vezi s nekom drugom djevojkom. Pop pjevaèica Wong Faye, Zhang ZiyiChang Chen glume robote koji ¾ude za ljubavlju, a ljudi i roboti imaju razlièita razumijevanja i stavove spram ljubavi ¹to vodi do vrlo specifiènih situacija. Kimura Takuyu vidjet æemo u ulozi Japanca zaljubljenog u jednu od djevojaka.

Najavljeno premijerno godi¹nje doba za 2046 je proljeæe 2004. godine.

Komentari

Nema komentara.