Počeo 2. ZFF!!! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Počeo 2. ZFF!!!

Počeo 2. ZFF!!!

Pet dana filmskog karnevala započinje danas. Dvorane Studentskog centra ugostiti će filmaše i njihove prve i druge uratke, ali i znatiželjne filmoljupce.

filmski.net 12.10.2004 0 komentara

Počeo 2. ZFF!!!

Tko je karte rezervirao – dobro je napravio! Tko nije – nek' čeka, žica i traži žnjore! O svim smo vam filmovima u dugometražnoj, dokumentarnoj i kratkoj natjecateljskoj sekciji već pisali nadugo i naširoko. Raspored prikazivanja možete pročekirati na službenim festivalskim stranicama, ali i upoznati se s ostalim događajima kojima ekipa misli razveseliti 'raju'.

Jer, zabava je koncipirana baš tako nekako – malo didžejanja, malo svirke živo, pokoje iznenađenje, a i jedan orkestar. Osim ovih tjelesnih aktivnosti, biti će i onih popratno intelektualne prirode: predstavljanje knjige Vanje Černjula 'Subjektivni kadrovi' (knjiga razgovora s Tomislavom Pintarom), pa malo tehničkih vještina - High Definition Handycam Magicbox, prezentacija prebacivanja iz digitalnog formata na 35mm... sve vam lijepo piše ovdje, pa tko što voli – nek se prošeta do Savske.

Ujedno, podsjećamo na predstavljanje mladog Festivala filmova o ljudskim pravima - raspored vam je ovdje, četiri ponoćne premijere (dva Hrvata, Čeh i Amerikanac) i projekcije nekoliko filmova Europske koordinacije filmskih festivala.

Ostali smo vam još od prije dužni članove žirija: Pjer Žalica, BiH redatelj, prošlogodišnji dobitnik Zlatnog Biba za dugi film 'Gori Vatra', Cristian Nemescu, rumunjski redatelj kratkog prošlogodišnjeg pobjednika 'Priča iz bloka C', Jade D'Cruz, redateljica prošlogodišnjeg dokumentarnog pobjednika 'Son's Job' i Vinko Brešan, kojem nije potreban intro.

Paralelni festival – Festival prvih, koji se ove godine bavi GMOom i biotehnologijom svoj je plan i program obznanio ovdje, ali i najvio višednevni slasni plac zdrave hrane 'food to try and buy'. Žiri je sastavljen od članova građanske inicijative i udruga čiji se rad tiče tema festivala: Olga Jovanović, Suzana Marjanić, Andrija Vranić i Hrvoje Jurić.

Komentari

Nema komentara.