Mali Ćiro slavi prvi ročkas! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Mali Ćiro slavi prvi ročkas!

Mali Ćiro slavi prvi ročkas!

I ove godine oživjeti će Studentski Centar – Savska 25, gdje će se održati drugi Zagreb Film Festival  od 12. do 16. listopada 2004.

24.09.2004 0 komentara

Mali Ćiro slavi prvi ročkas!

Ove godine prikazat će se više od 60 filmova, a u službenoj konkurenciji za nagradu festivala natjecat će se 12 dugometražnih, 12 kratkometražnih i 12 dokumentarnih uradaka. Ovogodišnja tema sastavnog dijela ZFF-a, Festvala Prvih, je GMO i biotehnologija, a u natjecateljskoj konkurenciji predstavit će se 8 radova.

Pobjednici će osvojiti nagradu festivala - Golden Bib, uz nju 3000 eura za najbolji dugometražni film te po 1000 za kratki i dokumentarni te rad sa Festivala Prvih. Jedan od članova žirija biti će poznati redatelj Pjer Žalica čiji je nadaleko hvaljeni film 'Gori vatra' bio prikazan prošle godine, dok ćemo ove moći pogledati njegov najnoviji uradak, 'Kod amidže Idriza', koji je premijeru već obavio na ovogodišnjem Sarajevo FF.  U sklopu dokumentarnog programa, premijerno će se prikazati debitantski uradak Dane Budisavljević 'Sve 5', nezavisne producentske kuće FACTUM.


U popratnom filmskom programu predstavit će se Human Rights Film Festival i Europska koordinacija filmskih festivala, čiji je punopravni član postao i ZFF, a svaku večer u MM Centru očekuju se specijalne ponoćne projekcije.

U sklopu Human Rights Festivala premijerno će se prikazati dokumentarni film Nenada Puhovskog, 'LORA: Svjedočanstva' koji tematizira zbivanja u tom vojnom zatvoru od 1992. do 1994., u produkciji FACTUM-a, a u specijalnom programu moći ćete pogledati najnovije ostvarenje Krešimira Pauka, Ivana Ramljaka i Marija Kovača, 'Čuvaj se sinjske ruke', s našim najpoznatijim Kung-fu borcem u glavnoj ulozi. Naravno da uz mrak filmove, baš kao i prošle godine, možemo očekivati ludu zabavu i hrpu zanimljivih gostiju. Naći će se tu za svakoga ponešto jer će uz filmski program i Festival Prvih biti niz popratnih događanja, promocija knjiga, koncerata i party-a.

Službeni program biti će objavljen 29. 09. '04, ali ipak ćemo vam otkrititi da će ovogodišnja filmska poslastica biti iranski film.
Komentari

Nema komentara.