Vikend na SFeraKonu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Vikend na SFeraKonu

Vikend na SFeraKonu

Očekuju vas: scenaristička radionica, Dina, Star Wars, Samurai i Ghost in the Shell!

s.p. 16.05.2015 0 komentara

Vikend na SFeraKonu

Subota i nedjelja na SFeraKonu 2015 proći će u znaku Dine, slavnog djela koje je prvi put objavljeno prije pola stoljeća. U subotu će se održati 2 predavanja vezana uz taj literarni serijal, a Tomislav Hrastovčak će u nedjelju kroz svoje predavanje Dina - Od omraženog do kultnog filma otkriti kako je dočekana ekranizacija Herbertovog romana u režiji Davida Lyncha koja se 1984. pojavila u kinima.

Ove godine upoznat ćemo se s i fantasy web serijom Land of Arcadia, koju će predstaviti Tomislav Plavišić, glavni snimatelj i jedan od glumaca, te Ivan Kalinić, glavni kostimograf i scenograf. Hrvoju Muževiću, nagrađivanom autora amaterskih filmova, ovo je već treća godina sudjelovanja na SFeraKonu. Autor nas je razveselio podatkom da su u film uvršteni i neki kadrovi s prošlogodišnjeg SFeraKona! Glumci u Muževićevim filmovima su uglavnom životinje, a ove godine glume u filmu Samuraj, basni nastaloj prema Star Wars sagi. O Star Warsima će biti riječi i na predavanju o psihologiji i psihopatologiji u tom serijalu (Darth Vader-heroj, a ne zločinac).

Za one koji bi se pak rado i sami okušali u pisanju scenarija, ove godine vas po prvi put pozivamo na kratku scenarističku radionicu, koju će voditi iskusni scenarist i poznati domaći fantasy autor Vanja Spirin. Obilježit će se i 20 godina od snimanja filma Ghost in the Shell, pa u subotu navečer možete poslušati zanimljivosti o ovom utjecajnom filmu, uz projekciju isječaka iz filma.
 
Raspored filmskog programa, scenarističke radionice i ostalih sadržaja provjerite u sferakonskoj satnici.

Komentari

Nema komentara.