Zvijezda Zvjezdanih staza na SferaKonu - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zvijezda Zvjezdanih staza na SferaKonu

Zvijezda Zvjezdanih staza na SferaKonu

Nicole de Boer i Lolita Fatjo će nas upoznati s tajnama i zakulisnim pričama kultne serije Zvjezdane staze.

Siniša Paić 03.05.2023 0 komentara

Zvijezda Zvjezdanih staza na SferaKonu

Ovogodišnji SFeraKon, tradicionalna i međunarodno priznata konvencija koju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba je i ove godine pripremio brojna iznenađenja za zaljubljenike u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove. Dolaze nam u goste zanimljive ličnosti iz svijeta knjige i filma. Samantha Shannon, mlada spisateljica iz Londona s ekskluzivnim predstavljanjem najnovijeg prijevoda na hrvatski jezik, a Nicole de Boer i Lolita Fatjo će nas upoznati s tajnama i zakulisnim pričama sa seta i scenarističke sobe kultne serije Zvjezdane staze.

Ove godine je program izuzetno raznovrstan i doista ima ponešto za svakoga. Izdvojili bismo radionicu Andrew Hodgesa na engleskom jeziku gdje će iskusni urednik podijeliti tajne pisanja za anglofonu publiku s primjerima iz znanstvene fantastike. Danijela Jović će prezentirati projekt slanja prvog hrvatski mini satelita u svemir – CroCube. Ljubitelji znanosti doći će na svoje na predavanju eminentnog domaćeg fizičara dr.sc. Davora Horvatića o sprezi fizike i napretka umjetne inteligencije, a s kozmičkim zvijerima će nas upoznati dr.sc. Lana Ceraj u živopisnom putu kroz proces stvaranja galaksija.

Tihomir Tikulin održat će radionicu žanrovskog stripa i ilustracije za adolescente i starije, no nemojte zaboraviti ponijeti svoj pribor za crtanje. Posjetitelje praktičnijih sklonosti privući će Bojana Vukotić s predavanjem i radionicom korištenja lateksa u specijalnim efektima, specifično ranama. Broj mjesta na radionicama je ograničen, pa ne preporučujemo okolišanje. To je samo mali zalogaj doista bogatog programa čije detalje možete vidjeti na našim web stranicama i već sad odlučiti koje se točke jednostavno ne smiju preskočiti.

Osim poznatih gostiju i više od stotinu programskih točaka, na konvenciji na kojoj se i ove godine očekuje barem dvije tisuće posjetitelja, predstavit će se niz udruga koje se bave znanstvenom fantastikom, raznovrsna ponuda knjiga, stripova, umjetnina, nakita i ostalih „geeky“ stvari te nezaobilazna igraonica društvenih igara, stolovi za igre uloga i nepresušna zabava.

Sve navedeno samo je dio sjajnog programa koji vas očekuje u svibnju, a o kojem ćemo vas redovito izvještavati! Za sve ostale informacije pratite službenu stranicu http://sferakon.org/

Komentari

Nema komentara.