Realistični strip-junaci - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Realistični strip-junaci

Realistični strip-junaci

Ograničena serija vrlo cijenjenog stripa 'Watchmen' povjerena je na ekranizaciju redatelju Darrenu Aronofskom, provjerenom estetičaru i perfekcionistu.

24.07.2004 0 komentara

Realistični strip-junaci

'Watchmen' je objavljen 1986. u samo 12 brojeva, ali usprkos tome i danas slovi za jedan od najboljih stripova u svom žanru. Namjera njegovih autora Alana Moorea i Davea Gibila bila je mijenjanje uobičajene šablone po kojoj su nastajali stripovi o superjunacima. Zbog njegove revolucionarnosti mnogi ga nazivaju obaveznom lektirom, 'Ratom i mirom' u svijetu stripa.

To je prvi strip s kriminalističkom pričom koji pruža realističan uvid u herojske živote glavnih junaka. Priča se odvija u svijetu u kojem su se svi maskirani heroji ili povukli u mirovinu ili su postali izopćenici. Glavni junak je ekstremni desničar Rorschach koji okuplja svoje nekadašnje suborce kako bi zajedničkim snagama razriješili ubojstvo bivšeg heroja Comediana.

Njihova istraga otkriva urotu kojoj je cilj poubijati sve preostale superheroje, ali i mnoge civile. Zbog toga glavni junaci (njih šest) ponovo ustaju u ime pravde i u ime vlastitih života, a usput osvješćuju važnost svog postojanja.

Hollywood Reporter nije objavio da li će se Darren Aronofsky ('Rekvijem za snove', 'Pi') ovog projekta prihvatiti nakon ili prije pompozno najavljivanog 'The Fountain' o kojem smo pisali u nekoliko navrata.

Komentari

Nema komentara.