Debitanti osvojili Britaniju - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Debitanti osvojili Britaniju

Debitanti osvojili Britaniju

Nagrade za najbolji britanski nezavisni film otišle su drami o nasilju 'Broken' i jezovitom trileru 'Berberian Sound Studio'.

s.p. 10.12.2012 0 komentara

Debitanti osvojili Britaniju

Ovog vikenda održana je dodjela 15. Moët British Independent Film Awards. Najboljim britanskim nezavisnim filmom proglašen je 'Broken' Rufusa Norrisa, psihološka drama o odrastanju i nasilju koju smo već spominjali jer je na Europskim filmskim nagradama bila nominirana za najbolji debitantski film.

'Broken' je dobio i nagradu za najboljeg sporednog glumca, a zanimljivo je da je najviše nagrada dobio psihološki triler 'Berberian Sound Studio' koji je tek drugi dugometražni film Petera Stricklanda, pa možemo reći da se dodjela nagrada odvijala u znaku debitanata.


'Broken', trailer.

'Berberian Sound Studio' je odnio ukupno 4 nagrade (za režiju, glavnog glumca, produkciju i tehnička postignuća), a ovu uznemirujuću i stiliziranu priču o snimanju horora moći ćete sljedeće godine vidjeti i u našim kinima.

Krajem ove godine u hrvatskim kinima će igrati i 'Lov' koji je dobio nagradu za najbolji strani nezavisni film. Ceremoniju dodjele nagrada vodio je glumac James Nesbitt, a popis svih nagrađenih možete potražiti ovdje.

Komentari

Nema komentara.