Depresivna debitantska Europa - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Depresivna debitantska Europa

Depresivna debitantska Europa

Za nagradu za najbolji europski debitantski film nominirani su filmovi koji se bave nasiljem, silovanjem, nestankom djece i usamljenošću.

s.p. 16.10.2012 0 komentara

Depresivna debitantska Europa

Europska filmska akademija objavila je imena 5 filmova koji su nominirani u kategoriji Europsko otkriće 2012. u kojoj se nagrađuju najbolji europski debitantski filmovi. Dobitnik nagrade u toj kategoriji bit će proglašen na dodjeli 25. Europskih filmskih nagrada koja će se održati na Malti, 1. prosinca 2012. Treba naglasiti da se u Zagrebu upravo održava 10. Zagreb Film Festival, na kojem možete vidjeti 2 nominirana filma: 'Deset sati do raja' i 'Kauwboya'.

Nominirani za nagradu Europsko otkriće 2012.:

1. 'Deset sati do raja' ('10 timer til Paradis'/'Teddy Bear'), r: Mads Matthiesen, Danska

38-godišnji Dennis sramežljivi je bodibilder koji još uvijek živi sa svojom bahatom majkom. Kad se njegov društveno neprilagođeni ujak oženi djevojkom iz Tajlanda, Dennisu pada napamet da i on učini isto. Bačen u središte tajlandskog seks-turizma, on skoro odustaje od traženja mlade za sebe. No, kad posjet lokalnoj teretani neplanirano završi kao noćni izlazak, Dennis ustanovi da za njega možda ipak još ima nade.

2. 'Kauwboy' /naslovna/, r: Boudewijn Koole, Nizozemska

Desetogodišnji Jojo živi sam s ocem, noćnim čuvarom. Čuo je da mu je majka country pjevačica i da je na turneji po SAD-u, no mi ne znamo da li je to istina. Budući da mu otac ništa ne želi reći, Jojo sam brine svoje brige. Kad jednog dana mladunče čavke ispadne iz gnijezda, a Jojo ga ponese kući. Na neko vrijeme zaboravlja svoje probleme, brine se za ptičicu i ujedno stječe novog prijatelja.

3. 'Broken', r: Rufus Norris, Velika Britanija

Drama o djevojčici iz Londona kojoj se život promijeni nakon što svjedoči nasilju. U jednoj od uloga pojavljuje se i bosanska glumica Zana Marjanović ('U zemlji krvi i meda').

4. 'Portret v sumerkakh' ('Twilight Portrait'), r: Angelina Nikonova, Rusija

Marina je socijalna radnica koju siluju trojica policajaca pa doživljava veliku preobrazbu...

5. 'Die Vermissten' ('Reported Missing'), r: Jan Speckenbach, Njemačka

Kada njegova 16-godišnja kći iznenada nestane, Lothar kreće u potragu i saznaje da i drugi mladi ljudi nestaju iz grada. Lothar traži kćer po cijeloj zemlji, a onda primjećuje da se svijet promijenio i da je mladima zabranjeno biti na ulici bez pratnje odraslih...

Komentari

Nema komentara.