Ćaće osvajaju filmofile - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ćaće osvajaju filmofile

Ćaće osvajaju filmofile

Nakon osvajanja Pule, 'Pismo ćaći' kreće u pohod na publiku, a 'Otac' se iz Leipziga vraća s glavnom nagradom.

s.p. 06.11.2012 0 komentara

Ćaće osvajaju filmofile

U utorak, 6. studenog u 20 sati u kinu Cineplexx Kaptol centar održat će se zagrebačka premijera filma Damira Čučića 'Pismo ćaći'. Dan nakon zagrebačke održat će se i riječka premijera filma u Art kinu Croatia kojoj će, kao i u Zagrebu, prisustvovati veći dio ekipe. Od ovog četvrtka film kreće u kinodistribuciju.

'Pismo ćaći' niskobudžetni je cjelovečernji igrani film koji je ove godine osvojio četiri Zlatne Arene, a tematizira odnos oca i sina koji preispituju godinama taložene probleme u komunikaciji.

Animirano-dokumentarni film 'Otac' osvojio je Zlatnu golubicu, glavnu nagradu za animirani film, a 'Posljednja ambulantna kola Sofije' osvojila su Srebrnu golubicu za najbolji dugometražni dokumentarac na međunarodnom festivalu dokumentarnog i animiranog filma DOK Leipzig. Zlatna golubica ukupno je deseta nagrada za 'Oca', a već treća u prethodnih tjedan dana, nakon osvojenog drugog mjesta na festivalu Expotoons u Buenos Airesu i nagrade publike na banjalučkom festivalu animiranog filma. Film je djelo međunarodne grupe autora među kojima je i Veljko Popović.


'Otac', trailer.

One Take Film Festival i Kinoklub Zagreb organiziraju One Take Film Factory - radionicu snimanja filmova u jednom kadru. Filmsku radionicu će voditi redatelj Damir Čućić, ovogodišnji pobjednik Festivala igranog filma u Puli s filmom 'Pismo ćaći'. Prijave traju do 12. studenog 2012., a detaljnije informacije o One Take Film Factory potražite na službenim stranicama - www.onetakefilmfestival.com.

Milan Mladenović, legendarni frontmen rock grupe Ekatarina Velika (EKV) i Šarlo Akrobata, uskoro će dobiti svoju ulicu u Zagrebu. Tim povodom kino Europa svim obožavateljima EKV-a poklanja besplatnu projekciju dokumentarnog filma 'EKV – Kao da je bilo nekad' redatelja Dušana Vesića u petak, 9. studenog, u 22 sata.

Močvarni laboratorij priprema filmsku radionicu. Prijave su otvorene do 30.11.2012., a više informacija potražite ovdje.

U Art-kinu Croatia će se od 9. do 11. studenog održati dvije radionice - radionica filmske kritika i filmska radionica. Kapacitet radionica je ograničen, a prijave kreću od srijede, 31. listopada do srijede 7. studenog. Radionice se ne naplaćuju. Više o radionicama i načinu prijave možete pročitati ovdje.

Film 'Zimsko čudo' ('Winter/Miracle') koji je sniman u Rijeci i u Brazilu pod radnim nazivom 'Lambada Fiumana' uvršten je u natjecateljski program NEW:VISION međunarodnog festivala dokumentarnog filma CPH:DOX koji se održava u Kopenhagenu od 1. do 11. studenoga 2012. 'Zimsko čudo' je film o proljeću emocija i jeseni vjere, o ljubavi, mržnji, istini i fikciji nastao u koprodukciji Hrvatske (Udruga UKUS), Brazila i Danske, a režiju potpisuju hrvatska redateljica Željka Suková i brazilski redatelj Gustavo Beck.

Salon stripa i animacije održava se u Vinkovcima od 08. do 11.11., a uz izložbu stripova od ove godine nude se i projekcije animiranih filmova, radionice stop animacije i dodjela Nagrade za životno djelo koju će dobiti Borivoj Dovniković-Bordo.

Komentari

Nema komentara.