Put do festivala - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Put do festivala

Put do festivala

Motovun Film Festival organizira prijevoz do Motovuna, Pula pripremila popratne programe, a 'Posljednja ambulantna kola Sofije' dobila Grand Prix u Karlovym Varyma.

s.p. 11.07.2012 0 komentara

Put do festivala

Motovun Film Festival i Samoborček Turist i ove godine organiziraju prijevoz autobusima od Zagreba do Motovuna na jednodnevne izlete za posjetitelje festivala. Autobusi će voziti za Motovun sve dane trajanja festivala i iz Zagreba kreću svaki dan, 28., 29., 30., 31. srpnja i 1. kolovoza u 13.30 s Autobusnog kolodvora. Cijena prijevoza je 130 kuna u koju je uključen prijevoz turističkim autobusom na relaciji Zagreb – Motovun (Mirna) – Zagreb. Sve informacije o autobusnom prijevozu možete naći na ovom linku.

Festival igranog filma u Puli predstavio je svoje popratne programe - rad ovogodišnje Pulske Filmske Tvornice, završnicu natječaj doFuraj svoj film!, program Solarnog kina te izložbe koje nas očekuju u sklopu Cinemaniaca te u Muzeju suvremene umjetnosti Istre i Galeriji Makina. Detalje programa možete potražiti ovdje.

Završeno je Riječno kino uz Karlovačko, a u dva vikenda održavanja skupljeno je 4700 posjetitelja! Organizatori su zadovoljni pozitivnim odjekom ove manifestacije, te najavljuju još bolji program sljedeće godine.

Nakon nagrade na Tjednu kritike u Cannesu, dokumentarni film 'Posljednja ambulantna kola Sofije' osvojio je Grand Prix za Najbolji dokumentarni film trajanja iznad 30 minuta na 47. Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma. Producentu Siniši Juričiću (Nukleus film) i redatelju Ilianu Metevu nagrada je uručena na svečanoj ceremoniji zatvaranja Karlovyh Vary u subotu, 7. srpnja.


'Posljednja ambulantna kola Sofije', trailer.

Pozivaju se svi zainteresirani da napišu story outline (24 riječi) i tako dobiju mogućnost sudjelovanja na već tradicionalnoj Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održavati za trajanja 6. Vukovar film festivala (22.-26.08.12). Tema je slobodna. Radionicu će voditi hrvatska dramaturginja i scenaristica Irena Krčelić, scenaristica dječjeg filma 'Duh babe Ilonke'. 5 najboljih story outline pisaca po njezinu sudu za vrijeme trajanja festivala imat će osiguran smještaj i doručak. Svoj story outline uz CV u prilogu šaljite na adresu: press@vukovarfilmfestival.com do 10.kolovoza.

U Dvoru Veliki Tabor u Desiniću otvoren je 10. Tabor Film Festival, međunarodni festival kratkometražnog filma, a rođendansko slavlje započelo je koncertom kantautorice Dunje Knebl i projekcijom belgijskog filma 'Nedjelje' redatelja Valery Rosiera. Na dosad najopsežnijem programu naći će se preko 200 filmskih naslova u 50 blokova projekcija.

Na ovogodišnjem, 19. Festivalu europskog filma Palić, o najboljim filmovima u okviru Glavnog natjecateljskog programa u okviru kojeg će biti prikazano 14 ostvarenja, odlučivat će Žiri Festivala u čijem sastavu će biti i slavna hrvatska glumica Mira Furlan.

8. izdanje koprodukcijskog foruma Crossroads poziva sve zainteresirane producente da se prijave sa svojim projektima dugometražnih igranih filmova. Forum će se održati za vrijeme trajanja 53. međunarodnog filmskog festivala u Solunu, od 6. do 10. studenoga 2012. Cilj ovog foruma je podržati producente iz mediteranskih zemalja, s Balkana i iz Srednje Europe te im omogućiti ostvarenje kontakata s mrežom financijera, koproducenata i vodećih ljudi filmske industrije. Rok za prijavu projekata je 31. srpnja 2012. Prijavnica i sve dodatne informacije o Forumu nalaze se ovdje.

Hrvatski transmedijski projekt namijenjen djeci 'Moj dida je vanzemaljac' (Studio dim) uvršten je u selekciju The Pixel Laba. Projekt uključuje dugometražni igrani film, video blog, igru za pametne telefone te klasičnu stolnu društvenu igru, a cilj mu je povezivanje generacija unutar obitelji. The Pixel Lab je četveromjesečni trening usmjeren na razvoj, produkciju i distribuciju cross-medijskog sadržaja u digitalnoj eri koji kombinira teoriju i praksu, a sve pod vodstvom vodećih stručnjaka iz tog područja.

Komentari

Nema komentara.