Prijave za Zagreb Film Festival - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Prijave za Zagreb Film Festival

Prijave za Zagreb Film Festival

Prijavu filmova za konkurenciju ZFFa (prvi ili drugi vaš celuloid) trebali bi izvršiti do 01. kolovoza 2004. Deadline za prijave radova za Festival Prvih je 10. rujna 2004. Detalji slijede.

07.07.2004 0 komentara

Prijave za Zagreb Film Festival

Drugo izdanje Zagreb Film Festivala ove će se godine održati od 12. do 26. listopada u zagrebačkom SCu. Raspisan je međunarodni natječaj za prve ili druge autorske igrane filmove – dugometražne - koji moraju biti na 35mm formatu i duži od 70 minuta -  kratkometražne koji ne smiju biti duži od 30 min i dokumentarne filmove koji ne smiju biti duži od 90 min.

Deadline za prijavu je 01. kolovoza 2004. godine, za hrvatske filmove je poželjan engleski titl, a za sve ostale filmove iz natjecateljske konkurencije zabranjeno je bilo kakvo javno prikazivanje u Hrvatskoj prije festivala. Filmovi koji na bilo koji način potiču rasizam, netrpeljivost bilo koje vrste ili pornografiju neće ući u festivalsku konkurenciju, kažu organizatori.

Festivalski žiri dodjeljuje tri nagrade Zlatni Bib, najbolji iz svake kategorije, uz plaketu, dobivaju i novčanu nagradu od 1 000 eura.

Festival Prvih se održava zajedno s ZFFom, u istom terminu, na istom mjestu i svake godine ima zadanu temu. Prošlogodišnja, i prva, je bila reklamokracija, a ove godine ekipa bi se trebala pozabaviti GMOom i biotehnologijom. Za autore tematskih radova u raznim umjetničkim kategorijama bitno je da se nikada do tada nisu okušali u istoj. Deadline za predaju rada je 10. rujna, a najbolji među njima biti će nagrađen Zlatnim Bibom i novčanom iznosom od 2 000 eura.

Prijavnice i detalje oko uvjeta koje trebate ispuniti da bi se vaš rad našao na tepihu 2. festivalskog izdanja potražite na www.zagrebfilmfestival.com

Komentari

Nema komentara.