Birajte najbolji europski film! - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Birajte najbolji europski film!

Birajte najbolji europski film!

Priključite se odabiru najboljeg europskog filma i osvojite nagradno putovanje na dodjelu Europskih filmskih nagrada u Berlinu!

s.p. 01.09.2011 0 komentara

Birajte najbolji europski film!

Filmski.net i ove je godine ponosni medijski partner People's Choice Award - europske filmske nagrade po izboru publike. Europska filmska akademija kroz mrežu odabranih medijskih partnera svake godine poziva gledatelje iz cijele Europe da odaberu najbolji europski film. Tako naši čitatelji i svi ostali filmofili mogu od 1. rujna glasati za svog favorita za najbolji film na službenoj stranici Europske filmske akademije. Oni najsretniji osvojiti će nagradno putovanje na ceremoniju dodjele koja se ove godine održava u europskoj filmskoj metropoli - Berlinu, 3. prosinca 2011.!

Sve nominacije za 24. Europske filmske nagrade bit će proglašene početkom studenog na Europskom filmskom festivalu u Sevilli, a dobitnik Nagrade publike bit će proglašen na samoj svečanosti dodjele, 3. prosinca. Nemojte previše oklijevati s glasovanjem jer internetski izbor publike traje do 31. listopada, a Filmski.net Vam kao ekskluzivni hrvatski medijski pokrovitelj predstavlja popis nominiranih:

Nominirani za Europsku filmsku nagradu po izboru publike za 2011. su:

1. 'Konferencija životinja', r: Reinhard Klooss i Holger Tappe
Dugometražni crtić snimljen prema knjizi Ericha Kästnera, priča o životinjama koje spašavaju svijet ugrožen ekološkim katastrofama.

2. 'Even The Rain' ('También la lluvia'), r: Icíar Bollaín
u: Gael García Bernal, Luis Tosar i Karra Elejalde
Dok redatelj i njegova ekipa u Boliviji snimaju film o dolasku Kolumba i otkriću Amerike, lokalno stanovništvo se bori protiv privatizacije vode.

3. 'U boljem svijetu', r: Susanne Bier
u: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm i Ulrich Thomsen
Danska drama koja je dobila Oscara za strani film, priča o obiteljima uvučenim u svijet sukoba i teških odluka.


'Kraljev govor', trailer.

4. 'Kraljev govor', r: Tom Hooper
u: Colin Firth, Geoffrey Rush i Helena Bonham Carter
Britanski kralj George VI (Colin Firth) preuzima dužnost u kriznom razdoblju pred početak Drugog svjetskog rata, a prije toga - treba naučiti govoriti bez mucanja!

5. 'Little White Lies' ('Les Petits Mouchoirs'), r: Guillaume Canet
u: François Cluzet, Marion Cotillard i Benoît Magimel
Vlasnik restorana Max svake godine organizira zabavu za svoje prijatelje koji dolaze na odmor u njegovu vikendicu. Ove godine jedan prijatelj doživljava nesreću, što će izazvati različite reakcije...  

6. 'Trofejna žena' ('Potiche'), r: François Ozon
u: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu i Fabrice Luchini
Suzanne (Catherine Deneuve) je pokorna supruga bogatog industrijalca Roberta (Fabrice Luchini) koji tiranski postupa prema svima, od radnika pa do djece i svoje 'trofejne žene'. Kad radnici započnu štrajk i pritom zadrže Roberta u zatočeništvu, Suzanne preuzima upravljanje tvornicom.


'Trofejna žena', trailer.

7. 'Ukradeni identitet', r: Jaume Collet-Serra
u: Liam Neeson, Diane Kruger, January Jones
Triler o čovjeku koji se u Berlinu budi nakon automobilske nesreće i otkriva kako mu je netko preuzeo identitet i pokušava ga ubiti.

8. 'Dobrodošli na Jug' ('Benvenuti al Sud'), r: Luca Miniero
u: Claudio Bisio, Alessandro Siani, Angela Finocchiaro.
Najgledaniji talijanski film u 2010., obrada francuske komedije 'Dobrodošli u Ch'tis'. Poštanski službenik Alberto za kaznu dobiva premještaj na jug Italije, u malo mjesto u kojem, prema njegovu mišljenju, žive ljudi povezani s mafijom. Na vlastito iznenađenje, otkriva da se vrlo dobro prilagodio i uživa u novom okruženju...

Komentari

Nema komentara.