Najbolji sentiši 80-ih - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Najbolji sentiši 80-ih

Najbolji sentiši 80-ih

Da li bi 'Top Gun' i 'Prljavi ples' bili tako veliki hitovi - da nisu u podlozi imali i velike ljubavne pjesme?

s.p. 20.08.2011 0 komentara

Najbolji sentiši 80-ih

Evo liste najboljih ljubavnih pjesama iz filmskih hitova koji su obilježili osamdesete godine prošlog stoljeća. Izdvojili smo prvih 5 filmova s liste Flavorwirea, a uvijek bi se dalo pronaći pjesama koje nedostaju na toj listi...

1. 'In Your Eyes' — Peter Gabriel ('Say Anything')

Moderna serenada za pamćenje - John Cusack stoji ispod curinog prozora i u zraku drži veliki kazetofon iz kojeg se ori: 'In Your Eyes...'

2. 'Take My Breath Away' — Berlin ('Top Gun')

Kritičari su film nazivali 'dugometražnom reklamom za vojsku', no film je bio veliki hit baš zato što je imao i romantični podzaplet i genijalni soundtrack koji je uključivao i ovaj sentiš grupe Berlin.

3. '(I’ve Had) The Time of My Life' — Bill Medley & Jennifer Warnes ('Prljavi ples')

'Prljavi ples' je film koji je jako puno učinio na popularizaciji plesa, a uz Patricka Swayzea su i dečki naučili da su dobri plesači privlačni curama.

4. 'Don’t You Forget About Me' — Simple Minds ('Breakfast Club')

Ovaj film Johna Hughesa pokazao je tinejdžerima da mnogi dijele njihove probleme, a 'Breakfast Club' će se pamtiti i po odličnoj glazbi i po generaciji talentiranih glumaca (Emilio Estevez, Molly Ringwald, Judd Nelson, Anthony Michael Hall, Ally Sheedy).

5. 'Power of Love' — Huey Lewis & The News ('Povratak u budućnost')

Michael J. Fox je u vrijeme 80-ih bio prava tinejdžerska zvijezda, mladić dječačkog lica kojeg su svi voljeli, a ovaj film je zacementirao njegov zvjezdani status.

Izvor: Flavorwire.com

Komentari

Nema komentara.