Ljetne radosti - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Ljetne radosti

Ljetne radosti

Motovun je u Zagrebu, crtići su na Braču, Španjolci u Metropolisu, a Bela Tarr će vas poučavati u Splitu!

s.p. 02.08.2011 0 komentara

Ljetne radosti

Najznačajniji filmovi s ovogodišnjeg Motovun film festivala prikazaju se u Zagrebu, u kinu Movieplex, od 1. do 6. kolovoza. Revija uključuje filmove kao što su 'Drvo' /naslovna/, 'Ubojstvo iz nužde', 'Elena', 'Torinski konj', 'Misija London' i 'Pista'. Ulaznice su u pretprodaji, a moguće ih je i rezervirati na stranicama Movieplexa.

Supertoon – međunarodni festival animacije održava se od 31. srpnja do 4. kolovoza u Bolu na otoku Braču. Publika ima priliku uživati u animiranim filmovima hrvatske i svjetske produkcije koji će se natjecati u tri kategorije. Sveukupno će u natjecateljskim kategorijama biti prikazano 172 filma i videa, a više informacija potražite na službenoj stranici.


'Pušionica', trailer.

Ciklus španjolskog filma u Art-kinu Metropolis MSU u Zagrebu otvara se u utorak, 2. kolovoza u 19,30 filmom 'Pušionica' ('Smoking Room') kojeg su režirali Roger Gual i Julio D. Wallovits. Film se bavi djelatnicima jedne španjolske tvrtke koji od novog američkog vlasnika koji im je zabranio pušenje u uredima traže da im napravi prostoriju za pušenje. Do kraja 2011. bit će prikazano još 7 filmova: 'U gradu bez granica' ('En la ciudad sin límites'), 'Prekinuta tišina' ('Silencio Roto'), 'Netaknut' ('Intacto'), 'Taxi', 'Ivana Luda' ('Juana la loca'), 'Jezik leptira' ('La lengua de las mariposas') i 'Ponedjeljkom na suncu' ('Los lunes al sol'). Svaki će od navedenih filmova biti prikazan na redovitom repertoaru Art-kina Metropolis s nekoliko projekcija, a raspored potražite ovdje.

U sklopu 17. Sarajevo Film Festivala redatelju Srđanu Šarencu uručena je godišnja nagrada Ivica Matić Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine za dugometražni dokumentarni film 'Selo bez žena'. Nagradu je redatelju osobno uručio oskarovac Danis Tanović.


'Selo bez žena', trailer.

Nagrada Docu Rough Cut Boutique dodijeljena je projektu 'Veliko spremanje' Dane Budisavljević iz Hrvatske. Drugi Danin samostalni dokumentarni film 'Veliko spremanje' (engl: 'Family meals') dobio je i priliku predstaviti se na CineLinkovom Work-in-progressu te se natjecati za nagradu od 80.000, odnosno 20.000 eura.

Ljetno kino Gradec ove godine će trajati od 31. srpnja do 4. rujna, a kao i prošle godine, ulaz za zainteresirane gledatelje je besplatan! Publika će u vrlo ugodnom i opuštenom ambijentu imati priliku pogledati oko 40 filmova različitih žanrova. Projekcije filmova počinju svake večeri u 21h, a raspored potražite ovdje.

Splitski filmski festival/Međunarodni festival novog filma poziva na sudjelovanje na filmskoj radionici u Splitu od 29. kolovoza do 10. rujna 2011. koju će voditi proslavljeni mađarski redatelj Béla Tarr. Radionica je namijenjena mladim filmašima ili studentima zadnje godine filmskih akademija iz Hrvatske i inozemstva. Sedam odabranih polaznika na radionici će napraviti kratki film u digitalnom formatu na jednu zajedničku temu koju će odrediti Béla Tarr. Nakon snimanja slijedi montiranje materijala te će se ti kratki filmovi prikazati u sklopu programa ovogodišnjeg Splitskog filmskog festivala od 10.-17. rujna 2011. Sudjelovanje na radionici je besplatno, no polaznici sami pokrivaju troškove puta i boravka. Radni jezik na radionici je engleski, rok za prijavu je 15.08.2011., a zainteresirani mogu svoje prijave s motivacijskim pismom i kratkim životopisom slati na info@splitfilmfestival.hr.

Komentari

Nema komentara.