Sarajevo prodisalo uz Angelinu i Brada - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Sarajevo prodisalo uz Angelinu i Brada

Sarajevo prodisalo uz Angelinu i Brada

Dolazak najslavnijeg filmskog para na crveni tepih nažalost je zasjenio sve ostale dobitnike Sarajevo film festivala, među kojima je i Dalibor Matanić.

z.m.k. 31.07.2011 0 komentara

Sarajevo prodisalo uz Angelinu i Brada

Sarajevo film festival je najutjecajniji regionalni filmski festival. Zbog filmova koji se na na njemu prikazuju, nagrada koje dodjeljuje, ali iz bog neizbježnih zvijezda koje ga pohode. Ove godine, kada je objavljen popis počasnih gostiju pomalo smo rezignirano uzdahnuli kako je 'sastav' nešto slabiji nego prethodnih godina. A onda su se pojavili Angelina Jolie i Brad Pitt u srcu Sarajeva!

Fascinacija ovim zvjezdanim parom ne proizlazi samo iz brojinih tabloidnih naslova koje smo o njima iščitali, za njih uistinu možemo reći da su veliki glumci. Govore to njihove brojne nagrade i nominacije, ali i zarade njihovih filmova na kino blagajnama. Zato sa svakim pravom možemo reći da je njihov dolazak spektakularna vijest - prenijeli su je svi vodeći svjetski mediji. Ovaj par nije se zajedno pojavio na nekim mnogo utjecajnijim i dugotrajnijim festivalima pa je poruka koju su odaslali iz Sarajeva time glasnija: ovaj festival vrijedi posjetiti, na ovom se festivalu vrijedi natjecati i osvojiti nagrade.

Angelina prima nagradu Počasno srce Sarajeva

A glavna nagrada Sarajeva ove fodine dodijeljena je austrijskom filmu 'Disati' (Atmen) redatelja Karla Markovicsa, priči o tinejdžeru koji nakon izlaska iz popravnog doma dobije posao u mrtvačnici i kroz njega počinje preispitivati svoj kratki život. Specijalna nagrada dodijeljena je bugarskom filmu 'Ave' redatelja Konstantina Bojanova, drami o mladoj autostopistici, modernoj Pipi Dugoj Čarapi, koja izmišlja nevjerojatne laži.

'Disati', trailer

Najbolji glumac je Thomas Schubert iz pobjedničkog 'Disati', a najbolja glumica Ada Condeescu iz filma 'Loverboy'

Posebno smo ponosni što je nagrada za najbolji kratki film dodijeljena Daliboru Mataniću za njegov 'Mezazin'. Također, animiranom filmu 'Dove sei, amor mio' Veljka Popovića žiri je dodijelio Posebnu plaketu u kategoriji kratkog filma. Najbolji dokumentarni film je bosansko-hercegovački 'Mobitel', redatelja Nedžada Begovića koji je film snimio u suvremenoj 'YouTube', t.j. 'mobitel' estetici. 

Scena iz
Scena iz 'Mezanina' Dalibora Matanića

Počasna Srca Sarajeva dodijeljena su Angelini Jolie zbog njezinog humanitarnog i kulturnog angažmana, biznismenu Emilu Tedeschiju zbog investiranja u kulturu i iranskom redatelju Jafaru Panahiju, pritvorenom zbog protivljenja režimu. Popis svih nagrađenih možete pogledati ovdje: http://www.sff.ba/news/show/id/834/culture/ba

Komentari

Nema komentara.