Kad David Lynch zapjeva - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Kad David Lynch zapjeva

Kad David Lynch zapjeva

Na sceni je novo ime elektronske glazbe, umjetnik koji će sigurno dobro znati režirati svoje videospotove - David Lynch!

s.p. 29.11.2010 0 komentara

Kad David Lynch zapjeva

Osim što režira, slika, promovira transcedentalnu meditaciju i proizvodi kavu, David Lynch sada stvara i - alternativnu glazbu! Lynch je za britansku nezavisnu etiketu Sunday Best snimio dva singla, 'Good Day Today' i 'I Know'.


David Lynch: 'Good Day Today'


Da stvar bude još zanimljivija, Lynch je pjesme i napisao i - otpjevao! Bez brige, nije riječ o countryju, nego o elektronskoj glazbi koja ima hit potencijala, a dijelom je nadahnuta i radovima Angela Badalamentija koji je radio soundtracke za najpoznatije Lynchove filmove.


David Lynch: 'I Know'

A kako Lynch stvara svoju muziku? Pa isto kao i svoje filmove - intuicijom! Izjavio je da je napravio vlastiti studio jer je uvijek volio eksperimentirati sa zvukovima, ali naglašava da nije pravi glazbenik. Ipak, iza sebe već ima solidnu glazbenu karijeru, koproducirao je prva dva albuma Julee Cruise i napisao tekstove za pjesme (koje su korištene u 'Twin Peaksu'!), a bavio se skladanjem i u svojim poznatim filmovima kao što su 'Divlji u srcu' i 'Mulholland Drive'.


David Lynch: 'Ghost Of Love'

2001. izdao je 'Blue Bob', rock album na kojem je svirao gitaru, a u 'Unutarnjem carstvu' je skladao 'Ghost of Love' i 'Walkin' on the Sky', te prvi put i zapjevao. Kada još dodamo da ima svoju glazbenu etiketu 'David Lynch MC', čovjek bi pomislio da ozbiljno kreće u novu karijeru. Ipak, Lynch ne namjerava odustati od filma i ostalih umjetnosti, već i dalje nastavlja eksperimentirati i s filmom i s glazbom koju naziva 'još jednim čudesnim medijem'.


David Lynch: 'Imaginary Girl'

Komentari

Nema komentara.