Boratov brat uzvraća udarac - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Boratov brat uzvraća udarac

Boratov brat uzvraća udarac

Kazahstanski odgovor na 'Borata'- Amerikanac otkriva da je Kazahstan lijepa zemlja puna luđaka, nasilnih baba i trudnih muškaraca.

s.p. 07.10.2010 0 komentara

Boratov brat uzvraća udarac

Kazahstanci su odlučili uzvratiti Boratu - i snimili su svoj film kao odgovor! Je li to možda dokumentarac koji će otkriti kako je Kazahstan moderna zemlja s civiliziranim ljudima? Ne baš - 'Moj brat, Borat' je crna komedija koja je očito rađena u sličnom stilu kao i 'Borat: učenje o amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan'.


Priča o snimanju filma 'Moj brat, Borat'.

Glavni junak je Amerikanac John koji, nakon što pogleda originalni film o Boratu, odluči posjetiti Kazakhstan. Ulazi u tu državu i otkriva da je riječ o predivnoj zemlji, te upoznaje Boratovog brata zvanog Bilo koji se nalazi u ludnici. John mu pomaže pobjeći iz ludnice, a nakon toga njih dvojica doživljavaju razne pustolovine: napada ih bijesni pas, premlaćuje bijesna baka, a tu je i zaljubljeni magarac (?!). Na kraju odlučuju kupiti Kip slobode i preseliti ga u Kazahstan, a John će u međuvremenu i - zatrudniti!

Redatelj Erkin Rakišev želio je snimiti film odmah nakon 'Borata' iz 2006., ali je ostao bez novca i uspio ga je dovršiti tek sada. Film je snimljen na ruskom jeziku i pun je lokalnih fora, ali Rakišev kaže da ne bi imao ništa protiv da se film prikaže u Americi i ostatku svijeta. A ako ga optuže za kopiranje 'Borata' i kršenje autorskih prava - spreman je na sudu braniti nacionalnu čast! Kaže da ga najviše smeta to što se Kazahstanci moraju sramiti svog imena jer kad se na nekom svjetskom prvenstvu predstavljaju reprezentacije - svi se smiju samo Kazahstancima!

Komentari

Nema komentara.