Veliki Gatsby ima velike zvijezde - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Veliki Gatsby ima velike zvijezde

Veliki Gatsby ima velike zvijezde

Baz Luhrmann sprema adaptaciju poznatog romana, a u najužem izboru za uloge su Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire i Amanda Seyfried.

s.p. 04.10.2010 0 komentara

Veliki Gatsby ima velike zvijezde

Već smo najavljivali plan Baza Luhrmanna da ekranizira Fitzgeraldovog 'Velikog Gatsbyja', a plan je sve bliži ostvarenju. Prema zadnjim tračevima, Leonardo DiCaprio bi trebao glumiti Jaya Gatsbyja, Tobey Maguire će možda uskočiti u ulogu naratora Nicka Carrawaya, a Amanda Seyfried će vjerojatno igrati Gatsbyjevu ljubav Daisy Buchanan.

Za one koji ne znaju radnju tog romana, riječ je o priči o urbanoj Americi s početka 20. stoljeća u kojoj bogati žive u sjaju dok siromašni grcaju u bijedi. Glavni lik je tajanstveni Jay Gatsby, basnoslovni je bogataš poznat po ekstravagantnim i spektakularnim zabavama u svojoj vili na Long Islandu. No, te zabave zapravo priređuje ne bi li privukao i impresionirao svoju nekadašnju ljubav Daisy, lijepu i imućnu djevojku koja je nesretno udana za bogatog grubijana Toma Buchanana...

Jedna od posljednjih velikih adaptacija ovog djela bila je verzija Jacka Claytona iz 1974., scenarij je napisao Francis Ford Coppola, a glavne uloge su glumili Robert Redford, Mia Farrow i Sam Waterston. (naslovna fotografija)
Komentari

Nema komentara.