Dobri momci - dobra serija - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Dobri momci - dobra serija

Dobri momci - dobra serija

Priprema se obrada 'Dobrih momaka' u formatu TV serije, Nicholas Pileggi piše scenarij a možda se uključi i Scorsese.

s.p. 23.09.2010 0 komentara

Dobri momci - dobra serija

Nicholas Pileggi trebao bi oživiti 'Dobre momke' i to kao - TV seriju! 'Dobri momci' tj. 'Goodfellas' su gangsterski film Martina Scorsesea koji je već postao pravi klasik, a rađeni su prema scenariju Pileggija koji je karijeru počeo kao novinar, a kasnije se specijalizirao za mafiju. Pileggi je 1986. objavio knjigu 'Wiseguy' u kojoj je prepričao karijeru Henryja Hilla koji je proveo život kao mafijaš, a zatim je ušao u program za zaštitu svjedoka. Na sudu je Hill morao ispričati apsolutno sve jer bi u suprotnom bio poslan u zatvor gdje bi ga čekala sigurna smrt od strane dojučerašnjih kolega.

 


'Dobri momci', trailer.

Opširan materijal sa suđenja Pileggi je iskoristio za knjigu koja je postala bestseler, a zatim je po tom predlošku napisao scenarij za Scorseseov film s Rayom Liottom u glavnoj ulozi. Nakon 'Dobrih momaka', Pileggi je napisao knjigu o kockarskoj mafiji Las Vegasa 'Casino' koju je opet adaptirao za još jedan uspješan Scorseseov film.

Sada bi Pileggi ponovno trebao ispričati priču 'dobrog momka' Henryja Hilla, i to u produkciji Warner Brosa i Irwina Winklera koji su radili i na filmskoj verziji. Još nije poznato hoće li se projektu priključiti i Scorsese koji se baš nedavno uključio u jednu drugu gangstersku seriju te je snimio pilot epizodu za 'Carstvo poroka' u produkciji HBO-a.

 

Komentari

Nema komentara.