Scorsese radi snjegovića - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Scorsese radi snjegovića

Scorsese radi snjegovića

Američka legenda snimit će adaptaciju popularnog skandinavskog krimića kojeg je napisao Norvežanin Jo Nesbø.

s.p. 23.11.2011 0 komentara

Scorsese radi snjegovića

Martin Scorsese pristao je režirati 'Snjegovića', filmsku adaptaciju knjige norveškog pisca Joa Nesbøa. Riječ je o sedmoj knjizi iz serijala kojem je glavni junak problematični detektiv iz Osla, Harry Hole.

Harry Hole je policajac koji voli razmišljati svojom glavom pa često dolazi u sukob sa svojim šefovima, a u 'Snjegoviću' istražuje slučaj prvog norveškog serijskog ubojice. Hole otkriva da su žrtve manijaka udate majke i da se na mjestu zločina redovito pojavljuju - snjegovići...

Nekoliko krimića Joa Nesbøa već je prevedeno i kod nas, a jedan od njih je i 'Spasitelj' koji se bavi i opsadom Vukovara te sudbinom hrvatskih prognanika koji žive u Norveškoj. Osim Nesbøa, u Hrvatskoj i u svijetu je popularan još jedan skandinavski pisac krimića, pokojni Stieg Larsson koji je napisao 'Muškarce koji mrze žene' koji su dobili i američku adaptaciju.

Još se ne zna hoće li Scorsese prebaciti radnju adaptacije u SAD, ali je poznato da je Nesbø zadovoljan izborom redatelja i neće inzistirati na tome da radnja filma mora biti smještena u Norvešku.

Scenarij će pisati Matthew Michael Carnahan koji je napisao krimiće 'Kraljevina' i 'U vrtlogu igre'. Jo Nesbø je prije izjavio da bi u ulozi Harryja Holea volio vidjeti Nicka Noltea, no još nije poznato tko će glumiti glavnog junaka.

Komentari

Nema komentara.