Zbog čega je Watersov Dirty Shame dobio NC-17 - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      Zbog čega je Watersov Dirty Shame dobio NC-17

Zbog čega je Watersov Dirty Shame dobio NC-17

Mada su mu predviđali blistavi start premijerom u Cannesu, John Watersov 'A Dirty Shame' do tada nije bio niti završen. Kada je pala zadnaj klapa, MPAA mu je priljepio oznaku NC-17.

19.05.2004 0 komentara

Zbog čega je Watersov Dirty Shame dobio NC-17

Po ovakvom razvoju događaja jasno nam je da je s trash majstorom John Watersom sve u najboljem redu. Nakon četverogodišnje pauze ove jeseni u kinima će se ukazati njegov najnoviji film o kojem smo vas detaljno obavijestili, a za ponavljače ukratko: Tracey Ullman glumi vlasnicu prodavaonice koja dobije moždane konvulzije od čega postaje seksualna ovisnica što je dovodi u kontakt s Ray Rayem (Johnny Knoxwille) vođom seksualnih ovisnika.

Filmom defiliraju i Selma Blair (naslovna fotografija), Chris Isak (Traceyin suprug), Jackie Hoffman (u broadwayskoj verziji 'Hairspraya' glumi kroničnu mastrubatoricu), koji su u skupini ovisnika i ekipa Neutera, anti seks ljudi, kojoj pripadaju Suzanne Shepherd (Tracyna majka), Patricia Hearst i Jean Hill (svjedokinja atentata na JFK-a koja je tvrdila da je vidjela atentatora i Watersova ljubimica). Radnja filma smještena je, naravno, u Baltimore.

Watersova želja da u glavnoj ulozi bude Meryl Streep nije uslišena, no siguran je da je ova, kako je sam naziva 'cunnilingus concussion comedy' upravo ono što današnjem svijetu treba. Za one koji su se pomalo razočarali nakon posljednjeg Watersovog filma 'Pimp(l)ek', evo i utjehe ravno od glumca Wesa Johnsona a.k.a. Fat F**k Franka: 'A Dirty Shame' je zaokret prema Watersovom filmaštvu prije 'Hairspraya' i nevjerovatno je zabavan i smiješan.'

Johnny Knoxwille, vođa seksualnih ovisnika i Tracey Ullman njegova slijepa sljedbenica

Ono što je zabavno i smiješno Watersu i njegovoj vjernoj ekipi, MPAA smatra gotovo pa pornografijom, uvredljivim filmskim zapisom koji je zabranjen svima ispod dobne granice od 17 godina. Što znači - velika većina Knoxvilleovih fanova STOP!

Osim 'Dirty Shamea', ove godine ta je oznaka priljepljena i 'Mladom Adamu' Ewanom McGregorom u glavnoj ulozi zbog prikaza neerektivnog spolnog organa i 'golišavih prizora' te Bertoluccievim 'Sanjačima' zbog seksualno radoznale dječice koja se razigrala dok im nije bilo roditelja. 

Watersa željno iščekujemo pa ćemo tada valjda znati čemu NC-17. Do jeseni, kada je najvljena premijera, zabavimo se s nekoliko fotografija 'Prljave sramote' i nazdravimo kroničnom nedostatku humora Američke akademije pokretnih slika (MPAA).

Komentari

Nema komentara.