Tupac: Resurrection - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Tupac: Resurrection

Tupac: Resurrection

Prvi autorizirani materijali o glazbi, životu i smrti Tupac Shakura premijerno na Sundancu u siječnju 2004.

03.10.2003 0 komentara

 Apsolvent kazališne režije Miran Kurspahić ponovno je tema novinskih članaka. A kako i ne bi bio ako se odluči verbalno, a zatim i fizički obračunati s legendarnim Tomom Gotovcem u zagrebačkom HNK za vrijeme trajanja predstave Dundo Maroje u režiji Ozrena Prohića

Ono po čemu vam Kurspahić rings the bell jest kao sudionik pobune studenata kazališne režije koji su se u ožujku 2004. godine ustali protiv sistema koji vlada na ADU. Uz Kurspahića su tu bili i sada već vrlo aktivni mladi redatelji Oliver Frljić i Saša Božić.

No, dakle, osim izgreda, Kurspahić se bavi i režijom. Njegovu zadnju predstavu po tekstu R. Foremana 'Sad kada je komunizam mrtav, moj život je prazan' imali ste prilku pogledati u menzi Studenskog centra, a njegov kazališni ispit na ADU iz 2006. po Handkeovom tekstu 'Vrijeđanje publike' završio je na Festivalu Premieres u Strasbourgu, s tim da je i u jednoj i u drugoj predstavi i sam glumio, a odlaskom u glumačke vode obilježena mu je i predstava Blok u režiji Ivice Buljana iz 2006. po tekstovim autora Jorisa Lacostea  i Fausta Paravidina.


Od ostalih Kurspahićevih radova tu su M.Kurspahić-V.Vascarac Vi'š vraga - vodič kroz pakao u izvedbi  kazališne skupine Neprofitabilni Amateri pod okriljem DDT-a, koja je  osvojila gradsku nagradu na SKAZ-u 2000. godine, a ista je skupina po vodstvom Kurspahića i mladog dramaturga Luke Rukavine izvela 2001. Kiki ili posao u Hrvata. 2003. režira u produkciji DDT-a dječju predstavu Kako je Djed mraz izgubio sanjke i u  ko-režiji s Bornom Baletićem predstavu Kafka3.


Za potreba ADU-ovskih ispita Kurspahić režira još Mrožekovu 'Policiju' (2003.), Strindbergovu 'Gospođicu Juliju' (2004. ), te predstavu Legenda-Vizije po tekstu Krleža-Kazantzakis (2005).

Kako će završiti Kurspahićev obračun s autoritetima i općenito kazališna karijera još ja prerano za reći, ali u svakom slučaju 19. svibnja 2007, u utakmici HNK vs. Kurspahić-Gotovac, 0:1. HNK je izgubio na domaćem terenu. 

 

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.