2Pac, mrtva, zlatna koka - Dugometražni
Home      Vijesti      Filmski      Dugometražni      2Pac, mrtva, zlatna koka

2Pac, mrtva, zlatna koka

Tupac je svoje otpjevao do 1996. kada su ga izrešetali neimenovani protivnici. Iako je mrtav već 10 godina, u pripremi je film 'Live 2 Tell' po njegovom scenariju.

m.n. 04.10.2005 0 komentara

2Pac, mrtva, zlatna koka

Tupac Amaru Shakur, reper čije ubojstvo iz 1996. još nije razjašnjeno, po nekima je jedan od najutjecajnijih hip-hopera, a čitatelji VIBE magazina nedavno su ga proglasili najvećim reperom svih vremena. Ipak, uz sve te epitete, prva stvar koju moramo istaknuti jest činjenica da je posthumno zaradio (ili je to učinila njegova obitelj?) čak 20 milijuna dolara, što od prodaje albuma, što od dokumentarca za MTV ('Tupac: Ressurection'), što od knjige poezije ('The Rose That Grew From Concrete'). Iza velikog dijela njegovih posthumnih projekata stoji upravo njegova majka, Afeni Shakur. Ostaje pitanje da li je riječ o tributeu ili pak o zaradi na liku umrloga, no poduzetna je Afeni upravo ovih dana od sina repera načinila sina scenarista.

Bogu iza nogu iskopani Tupacov scenarij na tri-četiri će biti pretvoren u film. Iza naslova 'Live 2 Tell' krije se Insomnia Media Group, ali i već viđena priča – mladić iz crnačke četvrti spetlja se s dilerima, da bi se na kraju, strpljen-spašen, očistio od kriminalne prošlosti i živio čedno. Shakur je scenarij, prema USA Todayu ispisao za sebe samoga negdje krajem 1995. godine kada je odsluživao kaznu zbog optužbi da je seksualno napastvovao obožavateljicu, taman nakon što se okušao u nekoliko filmova koje su popratile pristojne kritike ('Poetic Justice', 'Above the Rim').

Dok se o scenariju nema puno za reći, čini se da 2Pac baš i nije bio najbolji čovjek – gorenavedena obožavateljica koja je dobrovoljno pristala na seks, opužila ga je da ju je s još trojicom najstrašnije mučio i sodomizirao. Sud mu je dosudio 4 i pol godine zatvora, no on je odsjedio samo 8 mjeseci.

Kako nije red previše blatiti pokojnike, vraćamo se njegovom posthumnom opusu. Uz prethodnike poput '8 Mile' ili pak 'Get Rich or Die Tryin' u aranžmanu 50 Centa koji izlazi u prosincu, 'Live 2 Tell' će definitivno imati svoju publiku. Mamica Shakur se i ovaj put osigurala da ne ostane kratkih rukava, pa se uz Prestona Holmesa, čovjeka koji stoji iza filma 'Hustle and Flow', prihvatila i producentskog posla. Produkcija počinje u proljeće 2006. godine.
Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.