Banksy zapišava Hollywood - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Banksy zapišava Hollywood

Banksy zapišava Hollywood

Njegov film se natječe za Oscara, a 'reklamiraju' ga pijani Mickey Mouse i mali piroman Charlie Brown.

z.m.k. 19.02.2011 0 komentara

Banksy zapišava Hollywood

Banksy je u La-la-landu! Ovaj britanski umjetnik nepoznatog identita posljednjih je dana svoje crtarije razasuo diljem Los Angelesa. Grafit 'Livin' the Dream' podigao je najviše prašine jer ga je nacrtao na ogromoj osvijetljenoj reklami: pijani Mickey Mouse s raskopčanim hlačama grli manekenku s reklame dok ga gleda nadrogirana Minnie. Plakat je uklonjen po hitnom postupku.

bank

Na Beverly Hillsu nacrtao je i psa koji zapišava zid žutim urinom u obliku grafikona koji se strmoglavljuje - što je vjerojatno aluzija na financijski krah. Charlie Brown na vrhu jednih stepenica izlijeva kanister pun benzina sa cigaretom u ustima, a na drugom zidu dječak sa strojnicom ispucava pastelne boje.

Crteži su se počeli pojavljivati posljednjih tjedana, što je potaklo špekulacije da je Banksy 'u gradu', a sada su sve sumnje otklonjene jer su fotografije grafita osvanule na njegovoj web stranici.



Banksyev film 'Exit Through the Gift Shop' nominiran je za najbolji dokumentarac na nadolazećim Oscarima (27. veljače) pa se možda umjetnik odlučio poslužiti gerila-marketingom kako bi promovirao svoj film? No, nekako nam se čini da to nije u njegovom kritičkom i anti-konzumerističkom stilu, možda pokušava namjerno na sebe navući negativni publicitet kako ne bi osvojio Oscara? E, to se zove originalan pristup!

Komentari

Nema komentara.