Banksy na Sundanceu - Dugometražni
Home      Vijesti      Dugometražni      Banksy na Sundanceu

Banksy na Sundanceu

Banksy je misteriozni provokator koji je svoje djelatnosti prebacio na pokretne slike, a sad premijerno nastupa kao autor filma.

s.p. 21.01.2010 0 komentara

Banksy na Sundanceu

Festival Sundance objavio je da će u sklopu programa 'Spotlight Surprise' prikazati film - anonimnog autora! 'Exit Through the Gift Shop' je gerilski, pseudo-dokumentarni film poznatog majstora grafita zvanog - Banksy. Prema opisu filma, riječ je o djelu kojeg je počeo snimati jedan amaterski filmaš, a kasnije se kao glavni autor postavio Banksy pa se u filmu nalaze ekskluzivne snimke njega i ostalih umjetnika grafita.


'Exit Through the Gift Shop', trailer.

Banksy je svoje umijeće iskazao na raznim zidovima, od onih u New Orleansu nakon uragana pa do zidova koji razdvajaju Palestince i Židove. Umjetnik svojim provokacijama često krši zakone pa inzistira na anonimnosti. Zabilježene su razne njegove šale i provokacije, od onih političkih (lutke s obličjem zatočenika Guantanama stavio je u park Disneyland!) pa do medijskih (zamjena CD-a Paris Hilton s njegovim vlastitim).

Direktor Sundance Film Festivala John Cooper izjavio je da je ovaj film 'hibrid stvarnosti i fikcije', 's pričom toliko bizarnom da se sam zapitao je li istinita.' Cooper je na kraju priznao da mu na kraju pitanje istine uopće nije bilo bitno jer je film 'strašno zabavan'. Film će svoju premijeru imati 24. siječnja, a narator je glumac Rhys Ifans, poznat po komičnoj ulozi u komediji 'Ja u ljubav vjerujem'.

Komentari

Nema komentara.