Muzika na struju - Dokumentarni
Home      Vijesti      Filmski      Dokumentarni      Muzika na struju

Muzika na struju

Dokumentarac o zagrebačkoj elektronskoj sceni osvojio je i Ameriku - nakon što je prošao cenzuru!

s.p. 06.10.2010 0 komentara

Muzika na struju

Mladi redatelj Igor Neljak postiže sve više međunarodnih uspjeha - ovo ljeto u New Yorku je osvojio nagradu za najbolji međunarodni glazbeni dokumentarni film na New York Independent Film & Video Festivalu. Neljakov film prvijenac 'Astralis Institucija' je ujedno i prvi hrvatski glazbeni dokumentarni film koji prati razvoj zagrebačke elektronske scene kroz živote trojice DJ-a Astralis tima – Damira Ludviga, Gorana Vlajića i Gorana Štetića.


'Astralis institucija', trailer.


'Film je originalno rađen za nostalgičare s početka hrvatske klupske scene i zato mi je posebno drago da ga je prepoznao i velik dio publike koji nema doticaja s elektronskom glazbom. Odrastajući uz elektronsku glazbu, na platno sam htio prenijeti i malen dio svog života, nepoznatu poslijeratnu atmosferu koja je u hrvatskoj definirala jednu novu generaciju umjetnika i intelektualaca te bila jedna od navažnijih komponenti kulturnog života tog doba', rekao je redatelj Igor Neljak. 

Zanimljivo je da je prije prikazivanja na američkim festivalima film prošao strogu kontrolu i cenzuru. U djelu filma koji prati gostovanje hrvatskog Astralis tima na berlinskom Love Paradeu 2003., prikazane su scene koje su ipak bile malo previše za američke selektore pa su kasnije morale biti uklonjene. Film je i uz minimalan budžet uspio ostaviti dojam na američku publiku i kritiku, pa se već naziva 'obaveznom lektirom za sve one koji slušaju elektronsku glazbu'.

Komentari

Nema komentara.