Pula traži mlade - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pula traži mlade

Pula traži mlade

Pučkoškolci imaju Pustolovni laboratorij profesora Baltazara, srednjoškolci Školu Zagreb Filma, a mladež može biti u žiriju!

s.p. 21.06.2010 0 komentara

Pula traži mlade

Festival igranog filma u Puli poziva sve zainteresirane u dobi od 18 do 29 godina da se do 6. srpnja prijave u Žiri mladih filmofila ispunjavanjem prijavnice na web stranici Festivala. Članovi Žirija, koji se formira po četvrti put u povijesti Festivala, imaju zadatak gledanja svih filmova nacionalnog i međunarodnog natjecateljskog programa, njihovog ocjenjivanja, sudjelovanja u anketama i diskusiji o viđenim ostvarenjima. Svi članovi Žirija mladih filmofila osim festivalskog kataloga dobit će i posebnu akreditaciju koja će im omogućiti ulaz na projekcije u Areni i sva druga događanja. Članovi Žirija mogu pogledati sve filmove nacionalnog i međunarodnog natjecateljskog programa od 17. do 24. srpnja.

Pulski festival poziva i na prijavu za dvije animirane radionice koje će svim školarcima uljepšati početak dugog toplog ljeta. Prva je radionica poznati Pustolovni laboratorij Profesora Baltazara, a od ove godine Festival je organizirao i animiranu Školu Zagreb filma.

Čuveni Profesor Baltazar i ove godine vodi pustolovni laboratorij u kojem filmske pokuse mogu izvoditi svi klinci i klinceze u dobi od 7 do 12 godina. Mnogi raniji polaznici već su iskusni filmaši pa su za njih u naprednoj grupi pripremljeni novi sadržaji i još uzbudljiviji filmski podvizi. Profesor Baltazar nije zaboravio ni one koji već nekoliko godina čekaju taj 7. rođendan ili pak one koji se s Profesorom Baltazarom trebaju susresti po prvi put. Za njih je Pustolovni laboratorij Profesora Baltazara uvijek otvoren.

Srednjoškolci s interesom za animaciju mogu se u Školi Zagreb filma upoznati s tajnama nastanka animiranog filma, od njegove pretprodukcije pa sve do postprodukcije. Škola je osmišljena kao uvid u proces nastanka animiranog filma uz praktičnu nastavu. Kroz niz nastavnih cjelina polaznici će proučavati primjere iz povijesti crtanog filma te rad istaknutih ilustratora, redatelja i animatora iz Hrvatske i svijeta.

Krajnji rok za prijave na Pustolovni laboratorij Profesora Baltazara i Školu Zagreb filma je 5. srpanj. Radionica početne grupe Pustolovnog laboratorija Profesora Baltazara trajat će od 12. do 16. srpnja, dok će napredna grupa započeti 12. a završiti 23. srpnja. Škola Zagreb filma trajat će od 12. do 16. srpnja. Prijavnicu i informacije o kotizaciji i uvjetima upisa na ove dvije radionice svi zainteresirani polaznici mogu pronaći na službenim stranicama Festivala igranog filma u Puli.

Komentari

Nema komentara.