Boundin, ovca u utrci za Oscara - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Boundin, ovca u utrci za Oscara

Boundin, ovca u utrci za Oscara

Iako se tek nedavno odvojio od Disneyja, Pixar je uspio napraviti kratki crtić koji je zaslužio nominaciju za 'Oscara' u kategoriji kratkog animiranog filma.

22.02.2004 0 komentara

Boundin, ovca u utrci za Oscara

Autor ovog crtića, Bud Luckey, poznati je pixarov scenarist-režiser, koji je među ostalim likovima, odgovoran i za dizajn Woodyja u filmu 'Toy Story'. Inspiraciju za 'Boundin' pronašao je, kako sam kaže, u sjećanju na svoje djetinjstvo provedeno u Montani.

Krenuvši s najtužnijim prizorom kojeg je ikad vidio; svježe ošišanim janjetom na kiši, Luckey je kroz pjesmu i glazbu ispreo priču o najljepšem janjetu na planinskoj visoravni, kojem dani prolaze u plesu i igri, baš kao u najskladnijem valceru.

Kažu, crtići su za djecu! Kladim se da bi i odrasli iz ovog kratkog prikaza puno naučili.

No, jednog dana janje ošišaju i ono zajedno sa svojim runom gubi i ponos. Dotadašnji prijatelji ga počinju zadirkivati i sve bi otišlo u blues vode da se na visoravni ne pojavi simpatično zekoliko biće s rogovima koje donosi optimizam i dobro raspoloženje gdje god doskakuće. 

U predivnom planinskom krajoliku, kakvog samo Pixar zna stvoriti, golemi rogati zec (inače mitsko biće i simbol Montane) će pokušati objasniti janjetu kako se prava ljepota nalazi u nama samima, bez obzira imali vunu ili ne. Trailer pogledajte ovdje.

službeni site

Komentari

Nema komentara.