Pixar nakon Disneya - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pixar nakon Disneya

Pixar nakon Disneya

Nakon raskida sa Disneyem, mnogi su se ptali što će se dogoditi s Pixarom. Još nije dogovoreno neko novo, definitivno partnertvo, ali sve se kreće u dobrom smjeru.

11.02.2004 0 komentara

Pixar nakon Disneya

Iako su Pixarove dionice na trenutak izgubile na vrijednosti, njihova cijena ponovo raste. Negativan refleks na Wall Streetu bio je izazvan napadima Pixarovog glavnog čovjeka, Stevea Jobsa, na Disney. Poseban negativan stav izrazio je na najavu Disneyevih namjera snimanja trećeg nastavka njihvog zajedničkog uspješnog filma 'Toy Story', čija su autorska prava ostala u Disneyevim rukama.

'Zlo nam je od Disneye manije izrade nastavaka..' komentirao je Steve Jobs, naglašavajući kako Pixar više voli proizvoditi nove filmove i kako su šanse suradnje sa Disneyem, nakon isteka ugovora u 2005. godini, praktični nepostojeće. A znamo s kime su moguće i postojeće (vidi sliku dolje).

Steve Jobs

U paralelnom svemiru stripa, veliki izdavač Marvel ponudio je Pixaru i još nekim kućama da snime filmove prema nekim popularnim stripovima. Marvelov Peter Cuneo izrazio je veliku želju za suradnjom sa studiom takvih 'nevjerojatnih rezultata'. Kako god, izgleda da se Pixar ne mora bojati za svoju egzistenciju pa čak ni kada Steve Jobs časti Disney ne baš laskajućim epitetima.

Komentari

Nema komentara.