Nemo zatrpan nagradama - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Nemo zatrpan nagradama

Nemo zatrpan nagradama

U subotu, 07.02. dodijeljene su najcjenjenije godišnje nagrade za animirani film, koje dodijeljuje ASIFA. Na 31. svečanosti dominirao je Pixarov film 'U potrazi za Nemom'.

09.02.2004 0 komentara

Nemo zatrpan nagradama

Priča o životu ribica osvojila je devet nagrada, apsolutno svaku za koju je bila nominirana, a to su, između ostalih naravno, ona za najbolji animirani film godine, režiju, produkciju, dizajn likova, animaciju likova, efekte, glazbu, sinhronizaciju i scenarij.

Televizijske je nagrade većinom pokupila legendara serija 'The Simpsons', njih četiri i to za najbolju TV seriju, režiju, glazbu i scenarij. Zaslužene dvije nagrade, za produkciju i dizajn likova, osvojio je novi serijal Genndyja Tartakovskog 'Samurai Jack', a u kategoriji TV animacije za djecu i sinhronizacije za TV nagrađen je 'Jimmy Neutron, Boy Genius'.

Samurai Jack

Najboljim kratkim animiranim filmom proglašen je također Pixarov 'Boundin', nominiran i za Oscara u istoj kategoriji, a malo neizbježnog anime štiha među nagrađene je unio komplet odličnih filmova 'Animatrix'.

Živili nam pobjednici sto godina i radili još puno dobrih animiranih filmova, a našim animatorima poruka: želimo i vaša imena ovdje, barem na popisu nominiranih! :)

www.annieawards.org

Komentari

Nema komentara.