Priča iz virtualnog svijeta - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Priča iz virtualnog svijeta

Priča iz virtualnog svijeta

Virtualna autorica napravila je pravi hit, snimila je efektnu machinimu u svijetu Second lifea i uskrsnula film noir i u novom tisućljeću i novom svijetu.

s.p. 23.05.2007 0 komentara

Priča iz virtualnog svijeta

Oni koji su bili pažljivi na satu, mogli su na Filmskom.netu već naučiti što je machinima, a nedavno smo i javili kako američki mega-producent Michael Bay planira iskoristiti kompjutersku tehnologiju za izradu ambicioznih filmova. Koristeći se pejsažom virtualnog svijeta, jedna autorica je već napravila ozbiljni kratki film, koji bi uskoro mogao obići i filmske festivale. Riječ je o machinimi (filmu snimljenom u softvereskom okruženju računlane igre) koji je kreiran u Second lifeu, što je naziv za jedan od virtualnih svjetova koji postoje u svijetu interneta. Iza te 'komplicirane' priče krije se jednostavna storija o jednoj autorici i jednom filmu.


'Tale from Midnight City', r. Lainy Voom

Film 'Tale from Midnight City' napisala je i režirala Lainy Voom /NASLOVNA/, koja je još jedna od autor(ic)a bez pravog filmskog iskustva. Već par godina stvara machinime, a ovo je prvo djelo koje je stvorila u svijetu Second lifea, o kojem je tako puno čula. Film je napravila bez čvrste priče na umu, priznaje da nije veliki scenarist, te da je za nju stvaranje više spontani  proces. Inspiraciju je dobila kada je na dar dobila jednu masku, koju je ukrasila perjem i odlučila snimiti u virtualnom svijetu, pod mračnim nebom Midnight Cityja. Za lokaciju je odabrala bar s osvjetljenjem koje joj se činilo predivnim, a grad ju je već ionako podsjećao na noir filmove, pa je samo trebala odabrati lik koji bi živio na tom mjestu. Zatim je pronašla i dobru glazbu koja je odredila atmosferu filma, a priča se dalje 'sama' razvijala. 

Film je već na proglašen 'čudnim i predivnim djelom' Second Life machinime. Hvali se dobro pripovjedanje, montaža i fotografija, no možda je od svega toga najbitnija dobra upotreba zvuka, od graktanja ptice pa do kucanja sata i uznemirujuće glazbe. Neke će atmosfera podsjetiti na 'Donnieja Darka', a neke na E.A.Poea i njegovog 'Gavrana'. Lainy Voom i dalje snima, pa ćemo javiti ako naiđemo na neki njen zanimljiv rad, a ovdje možete pogledati i ostale njezine radove.

Komentari

Nema komentara.