Stižu dugometražna istraživanja Jaspera Morella?! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Stižu dugometražna istraživanja Jaspera Morella?!

Stižu dugometražna istraživanja Jaspera Morella?!

Australska komisija odriješila je kesu, pa će Anthony Lucas od kratke pustolovine 'palog' avijatičara nagrađene 2005. na Annecyu napraviti dugu.

p.h. 19.09.2006 0 komentara

Stižu dugometražna istraživanja Jaspera Morella?!

Australska filmska komisija nedavno je dodijelila izdašnu financijsku potporu animiranom filmu Anthonya Lucasa 'The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello', pa će crtić, umjesto da zaživi u nekoliko kratkometražnih nastavaka, kao što je bilo planirano, uskoro postati kapitalac dugog metra, javlja animationmagazine.

Australčev 28minutni film gotičkog ugođaja i plavičasto-sepijastih nijansi, inspiriran pričama E.A.Poea i Julesa Vernea i napravljen u tehnici animiranih sjenki prati avanture avijatičara Jaspera Morella koji bježi iz svog kugom poharanog zavičaja i otpućuje se brodom u najudaljenije zakutke tmurnog industrijskog društva kako bi pronašao lijek i iskupio se za prethodno učinjena nedjela.

Crtić je 2005. osvojio Crystal d'Annecy, a potom za dlaku izgubio Oscara od John Canemakerovog imaginarnog razgovora s ocem 'The Moon and the Son'. Posjetitelji minulog Animafesta imali su ga prilike vidjeti u službenom programu, a dojmove provjerite ovdje.

Komentari

Nema komentara.