Dolijala Crvenkapica! Napokon! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Dolijala Crvenkapica! Napokon!

Dolijala Crvenkapica! Napokon!

Ovo je tekst posvećen svima koji su s nevjericom pitali roditelje što znači 'rasporiti trbuh' nakon čitanja priče za laku noć!?

d.g. 11.11.2005 0 komentara

Dolijala Crvenkapica! Napokon!

Filmaši iz Weinstein Company i Kanbar Entertainmenta udružili su snage i odlučili razriješiti dilemu svih dilema - kako je završila romansa bake i lovca da li se avanturama sklona Crvenkapica sretno vratila kući.

Imenom 'Hoodwinked', za svega nekoliko dana, točnije oko nadolazećih božićnih uživancija, dolazi u američka i svjetska kina ova 3D kompjutorski animirana parodija. U najavi filma stoji adekvatan tag-line 'Trouble in the Hood' kojim se objašnjava kako je ovo jedina prava istina o životu naoko naivne Crvenkapice. Redatelji i scenaristi Cory i Todd Edwards prihvatili su se prilično zahtjevnog posla, obzirom da je ovo već toliko puta prožvakana i parodirana priča da se pitamo ima li uopće ičega novoga što nam mogu ponuditi. U prilog im ide činjenica da je ovo tek prvi veći projekt na kojemu se pojavljuju, a nečime su ipak morali pridobiti povjerenje strašljivih producenata naučenih na sigurnu igru.

Sama priča o curici koja bezbrižno skakuće šumarkom i nosi bakici košaru punu delicija ostala je nepromijenjena, a naš film počinje s objašnjavanjem onoga što se desilo nakon vađenja bake iz vučje utrobe. Šerif Grizzly i detektiv Bill Roda iz organizacije za zaštitu životinja dolaze istražiti prijavu o remećenju javnog reda i mira (koja uključuje curicu, vuka i sjekiru) u bakinoj kolibici. Nakon pomne istrage kreću pljuštati optužbe, prije svega tu su provala, buka, namjera da se pojede netko ili nešto i najozbiljnija od svih - mahanje sjekirom bez adekvatne dozvole!!! Osumnjičeni su na okupu, ali nitko neće biti priveden bez da kaže svoju verziju ove prilično zapletene priče.

Sve u svemu zvuči prilično zabavno, screenshotovi su interesantni, grafika dobra, a glumačka postava okuplja neke izvanredne glumce i komičare. Crvenkapicu glumi Anne Hathaway, Lovca Jim Belushi, a Baku Glenn Close; od ostalih glasova prepoznat ćete i sve prisutnijeg MTVjevog komičara Andy Dicka i kolegu mu iz 'Pimp My Ride' Xzibita. Što se tiče popratnih internetskih zanimacija u vidu trailera, adekvatnih stranica i slično, ostali smo prilično razočarani. Službeni sajt je u biti samo jedna stranica s posterom za film, a trailer prema nekim izvorima postoji na stranicama Nickelodeona koje su međutim meni ostale neotvorive.

Pokušajte sami pronaći nešto više ako vas je volja ili se jednostavno strpite do prvog snijega i paljenja božićnih lampica svuda oko vas…

Komentari

Nema komentara.