Zli Zagi!! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Zli Zagi!!

Zli Zagi!!

Sve pohvale za entuzijazam, dobru volju i duhovitu ideju!!!

d.g. 23.03.2005 0 komentara

Zli Zagi!!

Pišući najavu za 'Lego' animirani Starwars pozvali smo vas da se bacite u kreativnost i pokažete sve svoje najmračnije ideje realizacijom vlastitog mini projekta. Ono što nas je zaista iznenadilo je brzina kojom smo dobili odgovor u vidu dvadeset sekundnog animiranog clipa. Gordan Horvat i njegov prijatelj su si dali oduška i animirali 'zlog' Zagija koji uništava naselje miroljubivih legića uz zvukove totalnog kaosa i sveopće destrukcije - pogledaj ga ovdje (ima 1MB).

Prilično duhovit, ovaj rad bi mogao biti dobar početak za nešto možda malo više, uz nekakvu minimalnu rasvjetu, osnovnu scenografiju i slično; najjednostavnije je kupiti plavi ili zeleni papir većih dimenzija, staviti ga u pozadinu i mini studio je tu!!! Za pomoć, osim klasičnih montažerskih programa poput 'Premiera' i 'Aftereffects', mogu vam poslužiti i oni za profesionalno sklapanje fotografija u stop-motion animaciju: 'Stop Motion Pro' ili 'Stopmotion maker pro V1.2'.

Postoji naravno i čitav niz stranica posvećenih tehnikama, povijesti i filmovima, 'Stop Motion Works' je opsežan sajt s nizom linkova, vijesti i slično; 'The art of Stop Motion' je manja, ali vrlo interesantna adresa s bogatom arhivom filmova, velikana i popisom adresa proizvođača i prodavača materijala neophodnog za ovaj posao!!! Međutim, prije svega toga prolistajte naše stranice na kojima smo puuuno pisali o ovoj i sličnim tehnikama.

Kada ste apsolvirali to sve i nakon napornih tjedana i mjeseci rada kreirali svoje prvo animirano djetešce, osim što nam naravno promptno javljate, potražite jedan od niza specijaliziranih sajtova za predstavljanje mladih amaterskih nada na putu prema neizbježnoj slavi.

Komentari

Nema komentara.