Komplet filmova majstora stop animacije - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Komplet filmova majstora stop animacije

Komplet filmova majstora stop animacije

Nije li zbirka filmova legendarnog Raya Harryhausena najbolji poklon koji možete sami sebi kupiti?

k.j. 03.12.2004 0 komentara

Komplet filmova majstora stop animacije

Ako ste među onima koji su do jučer živjeli ispod kamena i ne znate tko je Ray Harryhausen, morat ćemo vas uputiti da pročitate naš članak o stop animaciji. Nakon toga možete se slobodno vratiti na ovaj.

Ako ste do sada muku mučili oko prigodnih poklona za vašeg prijatelja filmofila, koji možda živi u susjedstvu, a možda ste vi on, vrijeme je da prestanete zamarati svoju glavicu. Rješenje je vama pred nosom, ili točnije, na Amazonu – 'Fantastic Films of Ray Harryhausen: Legendary Science Fiction' ime je DVD boxa koji jednostavno morate imati.

Gusjenica iz 'First Men in the Moon'

U izdanju Columbia TriStara, ovaj kompletić sadrži bezvremenske filmove koje svakako vrijedi više puta pogledati, a onda natjerati obitelj i prijatelje da učine isto. Ako već nisu. Slavnu petorku čine 'First Men in the Moon' iz 1964. godine, '20 Million Miles to Earth' iz 1957., 'Earth Vs. the Flying Saucers' iz 1956., 'Mysterious Island' iz 1961. i najstariji film u kolekciji 'It Came From Beneath the Sea' iz 1955.

Hobotnica iz 'It Came From Beneath the Sea'

I dok se mi još nismo rodili, a naši su roditelji bili slinava klinčadija, nastali su ovi filmovi koji su inspirirali sve velike majstore specijalnih efekata današnjice. Ray Harryhausen volio je čudovišta i ostale bizarne pojave pa se tako u ovim filmovima nalaze neke od ključnih scena u povijesti stop animacije i specijalnih efekata. Goleme gusjenice i mravoliki čovjek s Mjeseca u filmu 'First Men in the Moon', hobotnica koja se pentra po Golden Gate mostu u filmu 'It Came From Beneath the Sea' neki su od enciklopedijskih primjera scena sa specijalnim efektima. Harryhausen je također prvi prikazao NLO-e na nevjerojatno uvjerljiv način u filmu 'Earth Vs. the Flying Saucers'.

NLO iz 'Earth Vs. the Flying Saucers'

U svakom slučaju, svratite na Amazon, cijena ovog neprocjenjivog kompleta je samo 58 dolara.

Komentari

Nema komentara.