Sjeme jabuke posijano - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Sjeme jabuke posijano

Sjeme jabuke posijano

Novi animacijski izlet na police manga stripova slavnog autora Masamune Shirowa ('Ghost in the Shell'). Sweet!

h.p. 28.01.2005 0 komentara

Sjeme jabuke posijano

Suze nam se cakle u očima kad pomislimo na mogućnost nastavka kultnog 'Ghost in the Shella'  u nekoj od naših kino dvorana, no uzaludni su to snovi. Naznaka za takav revolucionarni obrat u distribuciji i prikazivačkom biznisu još uvijek nema... Što nam, dakle, preostaje nego viriti preko plota, oceana, odnosno kroz Internet dalekozor. Novost je ipak spoznaja da se u američka kina sredinom siječnja uselio novi manga animirani film po imenu 'Appleseed' gorespomenutog Masamune Shirowa.

'Appleseed' nudi postapokaliptičnu priču smještenu tamo negdje u 2131. Ljudi se bore protiv (pazite sad ovo!) bioroida, kibernetičkih pseudo – klonova koji su odlučili otkazati poslušnost i stvoriti svijet po svojoj mjeri na plavoj kugli, tj. trećem kamenčiću od sunca. Hot komad naoružana kick – ass pljucom, samopouzdanjem i pokojim kompanjonom preuzima stvar u svoje ruke...

Prvi dojmovi su podijeljeni no oko jednoga svi se slažu: vizualna strana filma u najmanju je ruku zanosna. S jednim ali. Kombinirala se kompjuterska 3D i 2D animacija pa je dojam za mnoge pokvaren već samom neodlučnošću autora, ali i neujednačenošću gotovog proizvoda. Zaljubljenici u anime, mangu i sve što dolazi s dalekog istoka nisu toliko sitničarili. Već lagano čeprkanje po Netu otkriva njihove oduševljene urlike. Do trenutka kad nam 'Appleseed' postane dostupan, mi ćemo se pak morati zadovoljiti službenim siteom i trailerima. Šmrc.

Komentari

Nema komentara.