Morski psi pričaju hrvatski - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Morski psi pričaju hrvatski

Morski psi pričaju hrvatski

'Shark Tale', ili kako ćete ga odsada zvati, 'Riba ribi grize rep', dolazi u naša kina s hrvatskom sinkronizacijom.

k.j. 22.11.2004 0 komentara

Morski psi pričaju hrvatski

Od 16. prosinca pripremite se na gledanje ovog Dreamworksovog hit animiranog filma, a za one vične engleskom jeziku, film će se, osim u sinkroniziranoj, prikazivati i u titlanoj verziji. I opet su se, kao što je to sličaj u posljednje vrijeme, u hrvatskom prepjevu nekog animiranog filma našli naši poznati glumci.

Glavnom liku filma, ribici Oscaru (Will Smith), kojeg je brz jezik dosad uvijek uspijevao izvući iz svake nevolje, glas je posudio Krešimir Mikić, publici najpoznatiji po angažmanu u reklamama za Karlovačko pivo. Inače, Mikić je glas posudio i Magarcu u sinkroniziranoj verziji, 'Shreka 2'.

Ulogu mafijaškog bossa Don Lina (Robert de Niro), velikog bijelog morskog psa na vrhu podmorskog prehrambenog lanca, tumači poznati stand-up komičar Željko Vukmirica, dok njegovog sina, Lennyja (Jack Black), morskog psa-vegetarijanca, glumi Franjo Dijak. Uloge komičnih meduza Renza i Enza dobili su Mladen Badovinac i Aleksandar Antić, dvojac iz splitskog hip-hop benda 'The Beat Fleet'.

Prekrasnoj anđeoskoj ribici Angie (Reneé Zellweger), koja je potajno zaljubljena u Oscara, glas je posudila Olga Pakalović (Fine mrtve djevojke), dok ulogu fatalne zavodnice Lole (Angelina Jolie), koja upotrebljava svoje čari kako bi dobila ono što želi, tumači mlada Puljanka Jadranka Ðokić (Fine mrtve djevojke).

Pero Juričić je Sykes (Martin Scorsese), ribica koja nikad ne propušta priliku da zaradi dobar obrok, Don Linovog starijeg sina Franka tumači Marinko Prga (Ta divna splitska noć, Svjedoci). U ostalim ulogama pojavljuju se i Jasna Bilušić, Renata Sabljak, Aleksandar Cvjetković i Mirela Brekalo.

Više o samom filmu 'Riba ribi grize rep' pročitajte u tekstu u rubrici uskoro, a zanimljivo je znati i da je film od prikazivanja u svjetskim kinima dosad zaradio 286 milijuna dolara, čime se već svrstao među deset najgledanijih filmova u svijetu ove godine.

Komentari

Nema komentara.