Dreamworksovim ribetinama ne piše se dobro - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Dreamworksovim ribetinama ne piše se dobro

Dreamworksovim ribetinama ne piše se dobro

Pompozno najavljivani Dreamworksov novi računalno animirani film 'Shark Tale' stoji na klimavim nogicama.

k.j. 26.09.2004 0 komentara

Dreamworksovim ribetinama ne piše se dobro

Nakon neviđene i forsirano megalomanske premijere filma na Trgu sv. Marka u sklopu filmskog fetivala u Veneciji, a prije nego što je počeo igrati u američkim kinima, što će se dogoditi 1.10. 2004., 'Shark Tale' je dobio ne baš najsjajnije epitete od strane kritičara. Iako se kompletni dojam o filmu može i promijeniti, rane recenzije daju nam do znanja da film baš i nije toliko dobar koliko želi biti. Doduše, to je moglo odmah biti jasno svakome tko je pogledao trailer, no eto, netko treba otkriti i toplu vodu.

Jedni kažu kako je priča preobična i već viđena, a zamjeraju joj se i reference na stvari od prije trideset godina. Drugi kažu da, čak i kada se zanemari neizbježna sličnost s Pixarovom 'Potragom za Nemom', film nije dovoljno originlan i uvjerljiv. Treći kažu da čak niti kemija među brdom poznatih glumaca koji sinkroniziraju likove nije pomogla praznim dijalozima i neinventivnoj priči.

Svi ovi komentari mogu se pročitati u medijima kao što su 'Variety', 'Empire Movies', 'Moviepie.com' i 'Rotten Tomatoes'. Mi još dodajemo kako nas niti dizajn likova baš ne oduševljava, pogotovo zato jer su ribama nakeljena ljudska lica i to lica glumaca, što izgleda poprilično nakaradno. Znamo da smo već prigovarali na račun toga, ali ta nas činjenica toliko smeta da je ne možemo zanemariti.

Nego, da mi sad ne bi tu nametali svoje i mišljenje nekih kritičara i novinara, uputit ćemo vas na link na Yahoo! Movies gdje se nalazi deset friških inserata iz filma 'Shark Tale' koje možete pogledati i sami prosuditi jesu li kritike na mjestu ili se radi o filmu koji zaslužuje pohvale i divljenje.

Komentari

Nema komentara.