Hrvatski South Park - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Hrvatski South Park

Hrvatski South Park

Neprestano nešto njurgamo o domaćoj animiranoj produkciji, no došli su 'Zlikavci'. Hoće li se išta promijeniti?

k.j. 24.09.2004 0 komentara

Hrvatski South Park

'Zlikavci' je naziv animirane serije hrvatske produkcije koja je krenula s emitiranjem na HTV-u, a svi znatiželjnici i ljubitelji crtića mogu je gledati u jednom od termina petkom navečer. Činjenica da se seriju uspoređuje sa 'South parkom', koji se iz obične proste serije pretvorio u kult prostakluka i bezobraštine, može imati samo dva značenja, jedno dobro i jedno loše.

Dobro bi bilo kada bi 'Zlikavci' bili jednako kvalitetni, u okvirima žanra koji je stvorio 'South park', dakle jednako degutantni i uvredljivi, no bojimo se da bi prvo mjesto na rang listi mišljenja mogla zauzeti ona lošija verzija usporedbe, koja se svodi na to da se radi o apšisaloj kopiji svjetski popularne serije. No, nećemo skakati pred rudo, odgledat ćemo još koju epizodu pa ćemo se onda baciti na svesrdno hvaljenje i kritiziranje, što već bude potrebno.

Zasada, nekoliko obavijesti tehničke naravi: kreativni autor serije je Goran Pršt, a uz njega stoje producent Nedžad Haznadar i splitski kreativni studio Poliklynika, koji je zadužen za animatorski dio projekta. Budući da je Piršt jedan od osnivača 'Zločeste djece', od njega ne očekujemo ništa drugo nego tone bolesnog humora, što je, priznajemo, težak zadatak.

Ovaj računalno animirani serijal emitirat će se u epizodama od po deset minuta, a ukupna cifra koja se očekuje je 400 minuta snimljenog materijala, što je zaista ambiciozan i hvalevrijedan projekt. Završene su četiri epizode, a ostale su u nastajanju. I dok dečki animiraju, naš i vaš zadatak je sjesti pred televizor i gledati.

PS. Dečki, a mogao bi i neki zlikovski web uskoro, ha?

Komentari

Nema komentara.