HRT: Ukinuti Zlikavci, od Korupcije ni K - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      HRT: Ukinuti Zlikavci, od Korupcije ni K

HRT: Ukinuti Zlikavci, od Korupcije ni K

Na minuloj sjednici Vijeća HRT-a pokazalo se da na Prisavlju nema korupcije te da je sve čisto. Osim Zlikavaca...

p.h. 09.06.2006 0 komentara

HRT: Ukinuti Zlikavci, od Korupcije ni K

HTV je prekinuo suradnju s producentima 'Zlikavaca'. 'Satiričnog serijala na HRT-u više neće biti zbog neukusa i niske razine humora', poručila je u priopćenju Tanja Šimić, direktorica programa HRT-a, prenosi Glas Istre.

Ove smo sezone sa 'Zlikavcima' redovito imali problema i dosta puta sam morala intervenirati u epizode jer su često prelazili granicu dobrog ukusa - kazala je Šimić, zaključujući da je prva sezona 'Zlikavaca' bila pomak i osvježenje, a druga - sve suprotno. Animirana serija koju je za HTV proizvodila producentska kuća 'Centrala 1'u svojoj je prvoj sezoni često bila na udaru Crkve. I dok je prošle sezone redovito nalazila zaštitu među dijelom vijećnika, ovaj put u obranu 'Zlikavaca' nije stao nitko, jer su, prema iskazu jednog od članova vijeća, postali loši..

S obzirom na to da je nezavisna producentska kuća Centrala 1 u vlasništvu Nedžada Haznadara, a isti je, šuška se, dugogodišnji proteže najmoćnije žene na Prisavlju – ravnateljice Marije Nemčić, spekulira se kako bi ukidanje 'Zlikavaca' moglo biti rezultat vatrene paljbe na relaciji Latin – Nemčić koja posljednjih mjeseci puni novinske stupce. Latin je u nizu intervjua optužio ravnateljicu za korupciju, protekcionizam i nezakonito poslovanje, nazvavši jednom prilikom nacionalnu televiziju Marijinim servisom.

Na nedavnoj sjednici programskog vijeća HRT-a zaključeno je da su Latinove tvrdnje neosnovane, a članovi Nada Gaćešić-Livaković, Suzana Jašić i Juraj Njavro najavili su da će zbog Latinovih optužbi tražiti zadovoljštinu. Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić odbacio je Latinove navode, tvrdeći da su unutarnja revizija i mjerodavne službe utvrdile da je poslovanje zakonito

Goran Pirš Piro, jedan od autora animiranog serijala, nije iznenađen niti razočaran ukidanjem serijala.'Ovo mi je prva vijest da Zlikavaca više neće biti, ali me to ne iznenađuje. Iskreno, to sam nekako i pretpostavljao jer ovo ipak nije zemlja za satiru' kaže Piro i poručuje mladima: 'Nemojte se baviti satirom'.

Komentari

Nema komentara.