Pingvini ne znaju glumiti?! - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Pingvini ne znaju glumiti?!

Pingvini ne znaju glumiti?!

Animirani film koji režira George Miller, inače režiser 'Mad Maxa' i 'Babea', svinje u gradu, nazvan 'Happy Feet', naišao je na problemčić.

18.07.2004 0 komentara

Pingvini ne znaju glumiti?!

Proslavljeni režiser upustio se u izradu animiranog filma u kojem su glavni glumci fotorealistični pingvini. Glavni lik je pingvin Mumble, kojeg bi trebao sinkronizirati Elijah Wood. Ideja filma zasniva se na tome da pingvini svog partnera traže pjevanjem. A ako ne možete pjevati, možda možete plesati? 'Happy Feet' proizlazi iz ove neobične asocijacije, koja, moramo priznati, intrigira.

George Miller je film zamislio kao nešto što će nas oboriti s nogu, skupa s tom fotorealističnom animacijom i dirljivom pričom. Posao animacije i specijalnih efekata dao je za to specijaliziranoj kući Animal Logic, koja je zbog tog posla udeseterostručila svoje ljudstvo. U produkciju su uloženi milijuni dolara, a u posljednjih 18 mjeseci napravljene su gomile digitalnih modela, setova i svega što je potrebno za jedan dugi računalno animirani film, sve kako bi pingvini oživjeli. Ali...

U cijelom tom ogromnom procesu, previdjeli su jedan detaljčić, a to je da fotorealistični pingvini ne znaju glumiti! Nevjeroajtno, ali istinito, nakon toliko truda, ljudi u Animal Logicu skužili su da su pingvini koje su napravili totalno bezizražajni. Pa šta se dogodilo sa svom tom animacijom, pitate se. A ništa, budući da je cijeli film rađen tehnikom motion capturinga ispalo je da je kompletna postava filma emotivna u jednakoj mjeri kao i kartonske kutije.

Je li ovo početak jedne malo veće (financijske) katastrofe za Animal Logic studio, teško je reći, ali mi se još uvijek nadamo da će netko napraviti nešto s tim pingvinima, koliko god tupavo izgledali. Pa nisu li nam baš zbog toga i pravi pingvini neodoljivi?

Komentari

Nema komentara.