Moebiusov animirani film - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Moebiusov animirani film

Moebiusov animirani film

Završava se novi autorski rad poznatog dizajnera i grafičara specijaliziranog za SF teme, Jeana 'Moebiusa' Girauda, 'Through the Moebius Strip'. Slijedi info...

03.07.2004 0 komentara

Moebiusov animirani film

Objavljen je trailer za još jedan film 3D kompjuterske animacije. 'Thru the Moebius Strip' novi je autorski rad hvaljenog Jeana 'Moebiusa' Girauda. Giraud, proslavljen svojim grafikama i SF crtežima, napisao je priču za ovu intergalaktičku pustolovinu o fizičaru Simonu Weiru koji ostaje zarobljen u prostorno-vremenskom portalu koji je sam stvorio.

Osam godina kasnije, njegov sin kreće u svemirsku potragu za ocem gdje susreće nebrojene svjetove i čudesna bića. Našavši oca na dalekom planetu Rapphica, Jac otkriva da 'potraga' uključuje i pomaganje očevom vanzemaljskom prijatelju da se dočepa svog trona.

Uz svo vizualno bogatstvo i SF podlogu, 'Thru the Moebius Strip' priča je o odrastanju i hrabrosti četrnaestogodišnjeg dječaka koji odbija prihvatiti očev nestanak, priča o sposobnosti da dosegnemo mnogo više no što mislimo da možemo.

'Thru the Moebius Strip'

Režiju filma potpisuje Frank Foster koji iza sebe ima dokumentarac iz 1999. 'The Story of Computer Graphics', a nadgledao je izradu specijalnih efekata u filmu 'Johnny Mnemonic' i 'The Craft'. Inače, znate da je Moebiusova traka pojam koji opisuje traku koja je jednom preokrenuta i vrti se u krug i ima samo jednu plohu i samo jedan rub?

Glasove animiranim likovima posuđuju Mark Hamill (Luke Skywalker iz originalne trilogije 'Ratova zvijezda'), Michael Dorn, Jean Simmons, Jonathan Taylor homas i dr. Ipak, najvažniji čovjek u projektu idejni je tvorac priče Jean Moebious Giraud, dizajner, grafičar i zaljubljenik u stripove čiji su radovi zabilježeni na projektima poput 'Aliena' kultnog SF horora Ridleya Scotta u kojem je dizajnirao kostime, Disneyevog CG 'Trona', storyboarda i dizajna Jodorowskijeve 'Dine', 'Petog elementa' i dr.

Više o filmu možete pročitati i vidjeti ovdje i na službenom siteu koji toplo preporučamo.

Pročitajte i ...
Komentari

Nema komentara.