Mic-mic u Europu - Animirani
Home      Vijesti      Filmski      Animirani      Mic-mic u Europu

Mic-mic u Europu

Za titulu najboljeg europskog crtića bore se rabinova mačka, mačak iz Pariza i zgodna 'mačka' zvana Rita.

s.p. 20.09.2011 0 komentara

Mic-mic u Europu

Za Europske filmske nagrade u kategoriji dugometražnog animiranog filma nominirani su crtić koji je osvojio Annecy - 'Rabinova mačka', te 'Život jednog mačka' i 'Chico i Rita' koji su prije Annecyja prikazani na našem uglednom festivalu crtića - Animafestu!

Nominirane filmove treba pogledati i razmotriti 2500 članova Europske filmske akademije, a dobitnik će biti proglašen na svečanoj ceremoniji dodjele Europskih filmskih nagrada koja se 3. prosinca održava u Berlinu. Više informacija potražite na službenim stranicama Europskih filmskih nagrada.

Nominacije za najbolji europski dugometražni animirani film:

1. 'Život jednog mačka' ('Une vie de chat'), Francuska/Belgija, r: Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

Jedan mačak živi dvostrukim životom. Dane provodi sa Zoé, kćeri policijske načelnice, a noći kao tajni junak koji izvodi akcije na pariškim krovovima. Jednoga dana, dok Zoéina majka istražuje niz noćnih provala, zločinac otima djevojčicu...

2. 'Chico i Rita' ('Chico & Rita'), Španjolska/Velika Britanija, r: Tono Errando, Javier Mariscal, Fernando Trueba

Epska priče o ljubavi i slomljenim srcima počinje 1948. na Kubi. Daroviti skladatelj i prelijepa pjevačica trče za svojim snovima, a i jedno za drugim od Havane do New Yorka, Las Vegasa i natrag. Film je ispunjen glazbom legendi džeza kao što su Thelonious Monk, Cole Porter, Dizzy Gillespie i Freddy Cole.

3. 'Rabinova mačka' ('Le chat du rabbin'), Francuska, r: Joann Sfar, Antoine Delesvaux

Alžir, 1920-ih. Rabin Sfar ima puno problema. Njegova prelijepa kćerka postaje tinejdžerka, a njegova mačka - počinje govoriti! Stvari se dodatno zakompliciraju kada iz Rusije stigne kutija u kojoj se nalazi polumrtvi slikar u potrazi za mitskim afričkim gradom koji skriva izgubljeno pleme. Uskoro u potragu za gradom kreću slikar, stari arapski šeik, ruski milijunaš, rabin i njegova mačka.

Komentari

Nema komentara.