Mic-mic! Aneccy voli rabinovu mačku - Animirani
Home      Vijesti      Animirani      Mic-mic! Aneccy voli rabinovu mačku

Mic-mic! Aneccy voli rabinovu mačku

Francuzi osvojili glavne nagrade na festivalu u Annecyju, a posebno priznanje otišlo je grafiteru i filmašu Bluu.

s.p. 14.06.2011 0 komentara

Mic-mic! Aneccy voli rabinovu mačku

Ovaj vikend dodjeljene su nagrade na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju. Glavnu nagradu za dugometražni film dobio je 'Le Chat du rabbin' ('Rabinova mačka') francuskog dvojca kojeg čine Joann Sfar i Antoine Delesvaux. Film se temelji na istoimenom stripu koredatelja Joanna Sfara koji je našoj publici poznat po igranom filmu 'Gainsbourg: Opasne misli'.


'Rabinova mačka', trailer.

Žiri u kojem su se nalazili francuski producent Marc de Pontavice, japanski producent Yoshihiro Shimizu, te skladatelj i redatelj Mathias Malzieu dodijelio je Posebno priznanje filmu 'Šareno' Keiichija Hare, a taj film dobio je i Nagradu publike. Glavnu nagradu za kratki film dobio je još jedan francuski rad, 'Pikseli' Patricka Jeana, a Posebna nagrada žirija otišla je filmu 'Big Bang Big Boom' legendarnog grafitera Blua

Na festivalu je boravilo 7000 sudionika iz 70 zemalja, a otvorio ga je 'Chico i Rita' kojeg smo nedavno mogli vidjeti na Animafestu, baš kao i 'Život jednog mačka' i 'Doviđenja, gospodine Christie' koji su također prikazivani i na Annecyju. Dodatne informacije o svim nagrađenim autorima i filmovima potražite na službenoj stranici Annecyja.

Komentari

Nema komentara.